avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Infiltratie in peretii unui apartament nou, viciu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Infiltratie in peretii unui apartament nou, viciu ascuns?

Buna ziua. Doresc sa ma ajutati cu informatii legate de urmatoarea situatie:
In iulie 2019 am cumparat un apartament prin credit bancar, la parter, direct de la dezvoltator. Incepand de luna trecuta au inceput sa apara infiltratii in dormitor si bucatarie, mai exact in partea de jos a colturilor exterioare, si condens pe parchet si gresie, afectand mobila din dormitor. La o distanta de 2-3 zile, uneori 4, infiltratia reapare . In contractul de vanzare-cumparare , dezvoltatorul face referire la art. 1707 si urmatoarele articole din Legea 287/2009. Ce pot face in acest caz? Se califica ca si viciu ascuns?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:43, 20 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie stabilita cauza. Daca locuinta se afla pe un teren umed, infiltratia aparea la un moment dat si nu mai disparea. Poate fi o teava care s-a spart si cand se umple cu apa, iese prin teava si va umezeste locuinta. Trebuie sa luati legatura cu un instalator pentru a stabili cauza.
Fara expertiza tehnica nu puteti dovedi sursa generatoare eventual factorul responsabil
Poate fi vorba de izolare precara de fisuri in peretii exteriori,etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie (parte de finisaj sau viciu ascus) cme2097 cme2097 Buna, Am achizitionat un apartament in 29 mai 2014 (complet finisat), direct de la dezvoltator. Din motive personale nu m-am mutat decat in 2015 incepand cu ... (vezi toată discuția)
Infiltratie apa prin podeaua locuintei otilia_aconstantinei otilia_aconstantinei Buna ziua. De ceva timp ma confrunt cu o problema drastica si nu stiu cum sa o mai scot la capat. In vara anului trecut am cumparat o casa cu etaj , ... (vezi toată discuția)
Rezoluțiune contract de vânzare-camparare apartament Myn1507 Myn1507 Buna ziua, In 2014 am achizitionat un apartament prin prima casa insa numai probleme mi-a facut. de cand l-am luat, am infiltratii, inundatii, umezeala, ... (vezi toată discuția)