avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere

Va intreb in numele unei personae ce are contract de intretinere si care a fost transformat, la cererea creditoarei, in obligatie baneasca prin hotarare definitiva. Hotararea nu este respectata de debitor fapt pentru care creditoarea a introdus o actiune in rezolutiune.
Intrebarea este ce se intampla daca pierde acest litigiu. Ramane valabila hotararea anterioara cu plata obligatiei banesti asa cum a fost stabilita sau pierde ratele pe perioada litigiului de rezolutiune.

Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 11:39, 16 August 2013
daca nu se admite rezolutiunea, nu pierde banii, cealalta hotarare e valabila. parerea mea e ca in actiunea privind rezolutiunea ar trebui sa ceara si obligarea la plata indemnizatiei de la data ultimei plati pana la ramanerea definitiva a procesului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen rezonabil ContSters280604 ContSters280604 Ce termen trebuie aordat debitorului pentru a-si indeplini obligata stabilita prin hotarare judecatoreasca definitiva. Este vorba de un contract de ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere ContSters280604 ContSters280604 Parintii mei au incheiat un contract de intretinere cu mama tatalui meu in anul 1993. Ulterior tata a decedat iar eu si mama locuim in alta localitate la 300 ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere nicole852107 nicole852107 buna ziua.am si eu o problema ,poate ma ajutati umpic...in 1986 bunica mea le-a facut contract de intretinere parintilor mei pe cota de 2/8 din din casa si ... (vezi toată discuția)