avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Termen rezonabil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Termen rezonabil

Ce termen trebuie aordat debitorului pentru a-si indeplini obligata stabilita prin hotarare judecatoreasca definitiva.
Este vorba de un contract de intretinere transformat in renta.
Daca nu a fost stabilit prin hotarare judecatoresca, este la libera dvs. alegere stabilirea unui termen cata vreme nu este abuziv (spre exemplu, o zi)
Multumesc pentru raspuns.
As mai avea o intrebare. Daca in urma notificarii nu raspunde se poate introduce o noua actiune in rezolutiune fiind vorba de o suma mai mare si care prin executare silita nu se pot recupera ratele restante, debitorul fiind pensionar.
daca debitorul nu executa de buna voie, aveti la dispozitie doar executarea silita. O noua actiune nu poate fi introdusa intrucat exista autoritate de lucru judecat
Poate fi autoritate de lucru judecat cererea in rezolutiune daca sa cerut de creditor transformarea obligatiei in bani si s-a acordat obligatia de plata incepand cu data introducerii actiunii, insa debitorul nu a facut plata nici pe timpul litigiului si nici dupa ramanerea definitiva a hotararii.
Ultima modificare: Luni, 8 Iulie 2013
ContSters280604, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere ContSters280604 ContSters280604 Va intreb in numele unei personae ce are contract de intretinere si care a fost transformat, la cererea creditoarei, in obligatie baneasca prin hotarare ... (vezi toată discuția)
In "autoritate de lucru judecat" intra si... Radamante Radamante In \\"autoritate de lucru judecat\\" intra si termenul legal in care hotararea executorie respectiva trebuie pusa in practica ? (vezi toată discuția)
Rezolutiune contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere. prescriptie? DanyD DanyD In anul 2009 am incheiat un contract de v-c cu o clauza de intretinere in favoarea vanzatorilor, incepand de la data autentificarii contractului , pe tot ... (vezi toată discuția)