avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Pasi inregistrare punct lucru - salon coafura
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Pasi inregistrare punct lucru - salon coafura

Buna,

Vreau sa deschid un punct de lucru - salon coafura copii si nu mi-e clar care este ordinea in care trebuie sa fac demersurile....

Intai inregistrez punctul de lucru la ONRC si dupa aia la DSP sau invers ?

Poate imi spune cineva ordinea exacta a inregistrarilor / autorizarilor etc.

mersi mult
Cel mai recent răspuns: alinaemi , utilizator 23:10, 5 Septembrie 2013
Pentru inregistrarea punctului de lucru aveti nevoie de contract de comodat / inchiriere pentru spatiu. Daca e vorba de contract de inchiriere intre persoane juridice, nu este nevoie de nici o alta formalitate. Daca insa, vorbim de contract de inchiriere intre o persoana fizica si o societate, atunci este obligatoriu ca acest contract sa fie inregistrat la administratia financiara de domiciliu a persoanei fizice.
Este necesar sa aveti si acceptul asociatiei de proprietari (daca este cazul) si al vecinilor: stanga, dreapta, sus, jos, conform Legii 230/2007.

[ link extern ]

De asemenea, este necesara o hotarare AGA a societatii privind infiintarea punctului de lucru. Aceasta va avea atasat contorul de cuvinte.

Dupa ce ati depus documentele la Registrul Comertului, nu uitati ca punctul de lucru se declara si la administratia financiara, astfel:
- cu declaratie de sediu secundar fara obligatii, daca punctul de lucru are sub 5 angajati;

[ link extern ]

- cu declaratie 060, daca punctul de lucru are peste 5 angajati. In aceasta situatie se va obtine CIF separat pentru punctul de lucru, cod care va fi mentionat in declaratia 112.

[ link extern ]
Multumesc mult, foarte util.

Totusi, avizul DSP cand trebuie sa-l iau ? inainte de inregistrarea la ONRC si Adm Fin sau dupa ?
Odata cu inregistrarea punctului de lucru la registru comertului, aceasta institutie trimite o copie dupa modelul de declaratie de autorizare care il completati la initierea acestui demers, la toate institututiile avizatoare. Pentru activitatile care pot avea impact asupra sanatatii populatiei, trebuie suplimentar, dupa ce ati obtinut certificatul constatator de autorizare de la registru comertului sa obtineti un aviz de la DSP care va este necesar si la obtinerea autorizatiei de functionare de la primarie.
Ok. Acum mi-e clar care este "procesul tehnologic". Mersi mult
Am o nelamurire... am nevoie de autorizatie de functionare de la primarie daca sunt SRL si am inregistrat punctul de lucru la ANAF ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere aviz de functionare de la primarie de catre pfa Delia Cazacu Delia Cazacu Buna ziua! Sunt PFA din 2009- pe coafura, am un post inchiriat intr-un salon. In acel salon suntem 6 PFA, care am inchiriat diferite posturi de lucru (coafura, ... (vezi toată discuția)
As dori sa inchiriez o camera pentru dermopigmentare ca pfa Prodanescu Cristina Prodanescu Cristina Buna ziua, As dori sa inchiriez o camera pentru dermopigmentare in calitate de PFA, intr-un salon de coafura si as dori sa stiu daca eu trebuie sa obtin ... (vezi toată discuția)
Doresc sa obtin cod fiscal pt un punct de lucru secundar. croberta croberta Doresc sa obtin cod fiscal pt un punct de lucru secundar. Ce documente trebuiesc intocmite si depuse ? (vezi toată discuția)