avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda trusa de prim ajutor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda trusa de prim ajutor

Buna ziua,

In urma cu 2 saptamani am fost oprit de un agent de circulatie la ora 23 in localitatea unde locuieste tatal meu.
Acesta mi-a cerut actele la control si eu l-am intrebat motivul pentru care m-a oprit. Raspunsul acestuia m-a socat: "Pentru ca circulati noaptea pe raza localitatii"
Eu i-am zis ca acesta nu este un motiv sa ma opreasca si i-am cerut ordinul de serviciu prin care sa demonstreze ca are voie sa ma opreasca la ora aceea si in zona aceea.
Acesta a refuzat si a zis sa ma duc cu el la Sectia de Politie daca vreu sa il vad.
Dupa refuzul acestuia am sunat la 112 sa reportez abuz-ul si am fost expediat de politistul cu care am vorbit pe motiv ca el nu are ce sa faca.
Intre timp politistul a zis ca o sa ma testeze si cu etilotestul.
Am fost tras intr-o parcare si m-a pus sa deschid portbagajul in care aveam mancare deoarece a doua zi urma sa fac pomana pentru mama mea.
Dupa ce i-am explicat ce am in portbagaj si motivul pentru care portbagajul era plin mi-a cerut sa ii arat trusa de prim ajutor, triunghi-ul si extintorul.
Din pacate trusa de prim ajutor nu o mai aveam in masina in acel moment (probabil imprumutand-o).
Imediat ce a vazut ca nu am trusa s-a dus la masina si a zis ca imi da amenda.
Cand eu i-am spus ca m-a oprit pentru altceva el a raspus ca m-a oprit deoarece el stia ca eu nu am trusa de prim ajutor.
Martora este viitoarea sotie care a ramas si ea surprinsa ca nu avem voie sa circulam noaptea in localitate fara sa fim opriti.
Pe langa acest lucru ne-a retinut 45 de minute (vizibil ofticat ca am sunat la 112) si cand m-am dus la masina sa imi cer actele deoarece au trecut 45 de minute m-a amenintat ca daca vrea el ma duce la sectia de politie sa ma aprenteze si ca ma tine acolo toata noaptea.
Masura lui nu m-a speriat si l-am somat sa imi dea actele altfel voi pleca in 5 minute.
Mentionez ca nici o alta masina nu a fost oprita macar (au trecut 6 masini) pentru un control si nu am mai fost testat nici cu etilotest-ul.
Eu am refuzat sa semnez si amenda a venit acasa unde in necunostinta a fost semnata de vecina mea.
Stiu ca pot contesta amenda dar am nevoie de articolul clar pe care il pot invoca in aceasta situatie.
Din pacate aceasta este o practica obisnnuita pentru ei, mai multe rude spunandu-mi ca stau efectiv dupa copaci si oprind oameni care merg pe bicicleta sau pe jos sa ii legitimeze.
In schimb rata furturilor din localitate nu a scazut deloc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 17:30, 16 August 2013
Verificarea in trafic a conducatorilor auto este un lucru normal si nu trebuie considerat un abuz din partea politistului.
Insa a-i cere socoteala politistului pentru motivele verificarii nu este un lucru normal.
O astfel de atitudine creeaza o stare de stres si disconfort politistului astfel incat acesta poate deveni suspicios sau chiar nervos.
Avand in vedere ca nu ati avut trusa medicala parerea mea este ca ati scapat ieftin in conditiile in care l-ati luat la intrebari cu privire la motivul verificarii.
Si nu aveti motive ptr contestarea procesului verbal de contraventie.
Daca politistul a avut o pozitie sfidatoare si o puteti proba exista posibilitatea unei sesizari adresate sefilor acestuia iar ptr. contestarea procesului verbal de contraventie exista posibilitatea (garantata in art. 118 oug 195) depunerii unei plangeri in termen de 15 zile de la comunicare la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.
Nu spun ca trebuie sa stai cu "capul plecat" cand esti verificat de politie dar daca esti in regula nu ai motive sa iti fie teama de verificare iar discutia trebuie purtata in termeni decenti chiar daca politistul vrea sa faca pe "cocosul".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda trusa medicala si stingator cu termen de valabilitate expirat dorely dorely Buna ziua ,am o problema cu un proces verbal si vreau cu stima sa va intreb daca ma puteti ajuta cumva.Este o amenda pentru ca am avut trusa medicala si ... (vezi toată discuția)
Pv scris gresit, nefondat toioo197 toioo197 Buna ziua. In urma cu o saptamana si jumatate am fost oprit de un echipaj de politie pentru un control, in urma controlului unul dintre politisti a constatat ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda pentru neprezentare acte auto! blu3manx blu3manx Buna ziua, Am mai citit un topic cu un subiect asemanator,dar in alte imprejurari... Ceea ce mi s-a intamplat : Am uitat acasa portofelul cu acte,si in ... (vezi toată discuția)