avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie amenda pentru neprezentare acte auto!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie amenda pentru neprezentare acte auto!

Buna ziua,
Am mai citit un topic cu un subiect asemanator,dar in alte imprejurari...

Ceea ce mi s-a intamplat :

Am uitat acasa portofelul cu acte,si in localitatea in care sunt,Corabia,am plecat sa duc pe cineva cu masina.
Prin centru ma opreste o masina de politie din mers cu sirena,coboara un tanar agent,se prezinta(nu purta sapca de politie cum ar trebuii sa poarte fiecare agent),si incepe sa ma verifice,numai ca nu aveam actele la mine,si ma verifica prin statie,am precizat ca in 5 minute daca are intelegere ii pot arata si actele.Incepe sa invoce un motiv precum ca nu am oprit la un "stop",i-am zis ca nu are cum,stiu ce fac si sunt sigur ca am oprit (pe un ton mai hotarat si putin ridicat),la care ma intreaba de ce sunt recalcitrant,si imi zice sa astept in masina,dupa care se prezinta la mine cu procesul verbal de mai jos :

[URL=[ link extern ] ]

Am semnat P.V. si as dorii sa va intreb daca mai pot face contestatie,si daca pot castiga in instanta ,cerand un avertisemnt pentru o asa incalcare a legii.....
Sau,am un martor care poate depunde marturie cum ca am prezentat actele sau orice alta scuza....

Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:12, 15 Iunie 2010
Prin semnarea procesului verbal, intelegem ca nu ati avut obiectiuni de facut in momentul intocmirii actului... ati recunoscut astfel savarsirea contraventiei...
Deci.... nu stiu cum ati putea sa convingfeti instanta ca a fost altfel decat a mentionat agentul constatator in PV
In mod normal trebuia sa va dea un termen de x minute in care sa va prezentati cu actele si sa-i faceti dovada ca le aveti. Cat priveste motivul pt. care v-a oprit , daca nu era insotit, nu poate fi dovedit , deci puteti contesta in instanta ( cu sorti de izbanda ) PV.
Incercati sa solicitati instantei inlocuirea masurii amenzii cu cea a avertismentului,daca sunteti la prima fapta si puteti dovedi prin audierea ca martor a persoanei pe care ati condus-o cele intamplate.
Totul este la latitudinea instantei.
Aveti termenul de 15 zile de la primirea procesului verbal pentru a-l contesta la Judecatoria Corabia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala - instanta competenta, acte necesare? adym3 adym3 buna ziua in data de 2 mai in jurul orei 21 la intrarea in comuna unde locuiesc se afla un echipaj al politie de frontiera care trage pe dreapta un ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala ContSters126381 ContSters126381 Buna ziua . Azi , dupa ce m-am pus in miscare din parcarea spitalului , am oprit la semafor fiind a doua masina iar in fata , ghiciti cine , masina politiei . ... (vezi toată discuția)
Amenda acte gasite dupa scrierea pv davidiri davidiri Am fost oprit de un agent de politie pentru un control de rutina, mi s-au cerut actele masinii , i-am dat politistului buletinul urmand ca restul actelor sa le ... (vezi toată discuția)