avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Activitate firma in faliment
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Activitate firma in faliment

Societatea este in procedura simplificata de lichidare, inca se mai judeca cauza.
In aceasta perioada pana la pronuntarea falimentului, societatea mai poate desfasura activitate economica?
Cel mai recent răspuns: Amila , utilizator 15:32, 3 Septembrie 2013
Nu mai cautati raspunsuri aici, luati legatura cu lichidatorul care stie cazul si va lamureste.
Atentie la tabelul creditorilor, poate aveti contestatii de facut.
Pai lichidatorul este cel care m-a informat ca trebuia sa nu mai desfasor activitate inca de la momentul depunerii cererii de intrare in procedura simplificata de insolventa. Suspectez insa ca nu doreste decat sa isi usureze si sa isi simplifice munca, eu nu am gasit nici o portiune de lege care sa interzica desfasurarea activitatii din momentul inceperii procedurii, tocmai de aceea am incercat sa aflu un raspuns cat mai apropiat de realitate.
deschiderea procedurii de faliment indiferent de forma sa (simplificata sau generala) presupune dizolvarea societatii debitoare si ridicarea dreptului de administrare. In consecinta, nu mai puteti desfasura activitate comerciala decat in interesul lichidarii pentru maximizarea averii debitorului si acoperirea pasivului inregistrat in tabelul de creante.

Art. 47 alin. (7) din Legea nr. 85/2006
"De la data intrarii in faliment, debitorul va putea desfasura doar activitatile ce sunt necesare derularii operatiunilor lichidarii."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate in faliment Florin8911 Florin8911 Buna ziua.am avut o firma care a fost data in judecata pt faliment care avea datori la stat.intrebarea mea este:eu am cumparat cu prietena mea anul terecut un ... (vezi toată discuția)
Intrare in insolventa dubioasa? advsys advsys am cerut intrarea in insolventa a debitoarei noastre, cererea noastra fiind inregistrata la tribunal in data de 02.04.2013 urmand ca in data de 19.04.2013(ora ... (vezi toată discuția)
Proces castigat definitiv si irevocabil boteasnikolai boteasnikolai Buna ziua, Dupa terminarea procesului administratorul firmei care este si paton baga firma in insolventa iar la masa creditorilor este statul si eu cu sume ... (vezi toată discuția)