avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... dauna totala - recuperare suma asigurata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

dauna totala - recuperare suma asigurata

Buna ziua,

Am avut un Logan care a fost declarat dauna totala de catre societatea de asigurare.
Am asigurare full CASCO iar suma asigurata este de 6545 EUR.
In urma accidentului rutier, masina a fost declarata dauna totala iar firma mi-a facut o oferta de despagubire de 80% (22.500 RON) din suma asigurata, urmand ca eu sa pastrez si epava masinii care a fost evaluata la 20%.
Eu am facut o cerere in care am mentionat ca nu sunt de acord cu oferta lor si am cerut o reevaluare.
Raspunsul lor mi-a fost insa si mai defavorabil, ca urmare a reevaluarii oferta lor a scazut la 21.662 RON.
Vreau sa stiu daca am posibilitatea sa revin asupra cererii, sau daca mai am posibilitatea sa accept oferta initiala.

multumesc pt orice sfat in acest sens,
Alin
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 20:31, 18 Martie 2009
Ar trebui sa aveti un contract de asigurare facultativa cu firma de asigurari. Vedeti ceea ce este prevazut in contract.
In conditiile de asigurare, la capitolul Plata daune, verificati daca puteti solicita vanzarea epavei la licitatie in cazul cand nu o doriti.Mai exista si posibilitatea vinzarii (cautati) epavei la o firma care se ocupa de asa ceva(sunt multe).In privinta ofertei, cei 20% ar fi fost f.buni.Refuzand oferta, e greu sa mai negociati o alta.Scaderea poate ajunge pana la 25% din suma asigurata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire dosar dauna totala casco pe regres gogoletu gogoletu La inceputul lunii martie am avut un accident. Am decis sa apelez la polita Casco pe regres deoarece vinovatul era asigurat la o societate cu care service-ul ... (vezi toată discuția)
Dauna totala la generali cristiandun cristiandun am cumparat un autoturism in 2010 prin porche leasing. acum 2 saptamani am avut un nefericit accident (din cauza unuia care mi-a taiat calea am intrat cu ... (vezi toată discuția)
Asigurare casco Ileana2013 Ileana2013 Recuperare indemnizatie in caz de dauna totala. Am avut un accident si cei de la firma de asigurari unde am polita CASCO au evaluat costul reparatiei si au ... (vezi toată discuția)