avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Rambursare TVA - control
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Rambursare TVA - control

Ma intereseaza daca a solicitat cineva control pentru rambursare tva pe firma nou infiintata si asa o suma foarte mare,cateva miliarde, ce puteti sa-mi spuneti in cat timp de la solicitare a venit controlul si cum a decurs, daca vi s-a rambursat toata suma?E o firma de constructii si am achizitionat un teren pe care urmeaza sa dezvoltam un proiect imobiliar! Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 17:53, 19 August 2013
NICOLETA VALI a scris:

Ma intereseaza daca a solicitat cineva control pentru rambursare tva pe firma nou infiintata si asa o suma foarte mare,cateva miliarde, ce puteti sa-mi spuneti in cat timp de la solicitare a venit controlul si cum a decurs, daca vi s-a rambursat toata suma?E o firma de constructii si am achizitionat un teren pe care urmeaza sa dezvoltam un proiect imobiliar! Multumesc anticipat!

Nu va recomand sa solicitati decat daca puteti demonstra conform art 145 cod fiscal:.

ART. 145 Sfera de aplicare a dreptului de deducere:

(2) Orice persoană impozabilă are dreptul să deducă taxa aferentă achiziţiilor, dacă acestea sunt destinate utilizării în folosul următoarelor operaţiuni:

a) operaţiuni taxabile;

b) operaţiuni rezultate din activităţi economice pentru care locul livrării/prestării se consideră ca fiind în străinătate, dacă taxa ar fi deductibilă, în cazul în care aceste operaţiuni ar fi fost realizate în România;

c) operaţiuni scutite de taxă, conform art. 143, art. 144 şi art. 144^1;

d) operaţiuni scutite de taxă, conform art. 141 alin. (2) lit. a) pct. 1 - 5 şi lit. b), în cazul în care cumpărătorul ori clientul este stabilit în afara Comunităţii sau în cazul în care aceste operaţiuni sunt în legătură directă cu bunuri care vor fi exportate într-un stat din afara Comunităţii, precum şi în cazul operaţiunilor efectuate de intermediari care acţionează în numele şi în contul altei persoane, atunci când aceştia intervin în derularea unor astfel de operaţiuni;

e) operaţiunile prevăzute la art. 128 alin. (7) şi la art. 129 alin. (7), dacă taxa s-ar fi aplicat transferului respectiv.

Adica ati facturat de exemplu cu TVA ceva in legatura cu achizitia? Sau singura operatiune e achizitia terenului? Daca singura operatiune este achizitia nu cred ca vi se va rambursa pt ca nu puteti demonstra ca folositi achizitia in opeartiuni scutite cu drept de deducere/taxabile.

Terenul presupun ca e construibil nu? Trebuie sa aveti certif de urbanism de unde rezulta daca e construibil. Daca nu e, va trebuie notificarea privind optiunea taxarii de la vanzator.

1. teren construibil reprezintă orice teren amenajat sau neamenajat, pe care se pot executa construcţii, conform legislaţiei în vigoare;

(6) În aplicarea art. 141 alin. (2) lit. f) din Codul fiscal, calificarea unui teren drept teren construibil sau teren cu altă destinaţie, la momentul vânzării sale de către proprietar, rezultă din certificatul de urbanism......

Ultima modificare: Luni, 19 August 2013
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren cata8 cata8 Buna ziua, Am si eu o intrebare: o societate platitoare de tva vinde un teren alte societati platitoare de tva. Operatiunea este purtatoare de tva ? va ... (vezi toată discuția)
Tva vinzare teren ContSters100273 ContSters100273 terenul care este in proprietatea unei firme platitoare de tva la vinzarea unei parti din teren ,factura este purtatoare de tva ? (vezi toată discuția)
Compensare dividende cu un imobil (teren) Lulica Lulica Buna ziua As dori sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: in 2007 am cumparat un teren pe societate. Societatea are 2 asociati care au de ridicat dividende din ... (vezi toată discuția)