avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de somaj?

salutari.lucrez la o firma de 2 ani ,intre timp activitatea firmei s-a cam diminuat,in cazul in care vor sa faca restructurari pot beneficia de somaj?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:47, 17 August 2013
Da, cu conditia sa fie vorba de restructurare nu demisie.
1. Daca vor face restructurari de personal atunci trebuie sa va concedieze cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj daca in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.

2. Cele 12 luni de stagiu de cotizare la somaj nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 August 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj cornelia1986 cornelia1986 daca am lucrat la o firma din decembrie 2010 pana in aprilie 2012 si am plecat cu demisie,am stat 2 luni acasa si m-am reangajat la o firma cu contract de ... (vezi toată discuția)
Somaj manuelasimona manuelasimona Buna ziua, daca cineva a lucrat 9 luni la o firma, dupa aceea aceasta a semnat lichidare cu vechea firma, si dupa aceea au fost preluati de o alta firma unde ... (vezi toată discuția)
Somaj constantin59 constantin59 am fost angajat la data de 1 oct 2013 la un nou punct de lucru pe o perioada nedeterminata,iar la data de 1 mai 2014 acel punct de lucru se inchide din motive ... (vezi toată discuția)