Buna ziua, fac parte dintr-o familie in care suntem patru frati.In 1993 mama noastra a decedat ,ulterior tatal nostru ,la un interval de cateva luni a deschis succesiunea,fratele cel mare fiind major la acea vreme a primit o suma de bani pentru a fii de acord cu schimbul de apartament(de la trei camere la doua).S-a facut schimbul de apartament.Dupa cativa ani tatal nostru s-a recasatorit cu o femeie cu doi copii minori la aceea vreme.Tatal nostru a decedat in 2010 ,in casa ramanand sotia acestuia cu cei doi copii ai ei si fratele nostru cel mic.Mentionez ca succesiune dupa tata nu s-a deschis.Intrebarea mea este urmatoarea: cum se procedeaza sa pot intra in posesia partii mele de mostenire care imi revine de la parintii mei? Daca au trecut trei ani de la decesul tatalui eu pierd ceva din mostenire? Ce si cat mi se cuvine din acel apartament cu doua camere? Imi trebuie un avocat sau ma pot intelege asupra dreptului meu prin alta mijloace legale? Va multumesc!
Daca mergeti la notar nu va trebuie avocat si nu va contestati drepturile.
Daca nu va intelegeti aveti nevoie de avocat la proces deoare e posibil sava inlature de la mostenire daca nu stiti cum sa va judecati.
Procesul poate fi simplu sau complicat in functie de mai multe aspecte.
Succesiunea se dezbate la notar si nu pierdeti nimic pentru ca au trecut trei ani de la decesul autorului.
Masa succesorala de pe urma tatalui se imparte astfel: sotia supravietuitoare mosteneste 1/4, iar dvs. cu fratele dvs. restul de 3/4 in cote egale.
Copii sotiei supravietuitoare nu au nici un drept la succesiune, pentru ca nu sunt infiati de autor.
Va multumesc pentru raspuns! Eu tot nu sunt lamurita si anume: pot pierde dreptul meu de mostenire si de la tatal meu si de la mama? Succesiunea dupa decesul mamei s-a deschis in 1993 si numai succesiunea dupa tata nu s-a deschis.Pur si simplu ma pot la o parte ?
Atata timp cat traiti, nu va inlatura nimeni de la mostenire.
Daca dupa decesul mamei s-a facut succesiune, inseamna ca deja exista un certificat de mostenitor in care sunteti trecuta si dvs. ca mostenitoare, cu cota care vi se cuvine.
Urmeaza sa faceti succesiunea de pe urma tatalui.
Mergeti la notar si va lumineaza.
Uzufruct
Vlad2013
Buna dimineata,
Revenim la subiectul pus in discutie in ziua de 1 februarie 2010,ora 18.
Ne cereati ordinea deceselor.Vi le comunicam acum:
... (vezi toată discuția)
Renuntare la succesiune
ions
Cinci frati renunta la mostenirea dupa tata, aceasta revenind mamei si unui frate. Intre timp apar titluri de proprietate pe alte terenuri ale defunctului, (pe ... (vezi toată discuția)