Dupa ultimele modificari se presupune ca si avocatul, notarul, etc pot efectua sedinta de informare privind medierea.
1-cum procedeaza exact avocatul, citeaza ambele parti si intocmeste procesul verbal?
2- acelasi avocat mai poate fi avocat si in cauza respectiva ?
multumesc!
Din punctul meu de vedere avocatul va putea reprezenta una dintre parti in proces atat timp cat va face strict informarea privind beneficiile medierii fiind evident ca nu are despre ce date/elemente confidentiale sa ia la cunostinta in acel moment Ramane sa vedem ce deslusiri vor da practica si doctrina in timp acestor probleme.
Iar din punctul meu de vedere nu poate avea si un contract de asistenta juridica si unul pentru informarea asupra medierii. Pe langa eventualele aspecte confidentiale ce pot fi dezvaluite in procedura de informare mai este in discutie si impartialitatea avocatului. Va avea el in vedere interesul ambelor parti si le va sfatui sa adopte procedura amiabila sau, in virtutea contractului de asistenta pt reprezentarea in justitie, va impinge partile catre o solutie din care numai unul va avea un castig? Asta ca sa nu mai vorbim despre eventualele exceptii ce pot fi ridicate pe parcursul procesului de partea adversa.
Pentru avocati nu a fost publicata nici o procedura.. numai mediatorii au asa ceva... iar legea vorbeste despre mandatarea mediatorului pentru convocarea partilor la sedinta.... nu alte categorii profesionale.
Totusi, apreciez ca si antevorbitorul meu ca ramane ca practica si doctrina sa raspunda acestor probleme, parerile exprimate pe forum fiind simple opinii personale.