avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa inmatriculare/de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa inmatriculare/de mediu

Buna ziua!

Ma confrunt cu urmatoarea problema : doresc inmatricularea unui autoturism proprietate personala, momentan fiind inscris tot pe numele meu ,dar pe teritoriul altui stat,membru U.E,unde am resedinta si am locuit pana de curand. . Pana aici nu-i nici o problema. Problema intervine cand calculez taxa de mediul (calculator ANAF) si vad ca e undeva in jur de 3400 EUR. Mi se pare o absurditate. Masina are deja 11 ani. Care este procedura pentru a nu plati aceasta suma imensa? Se poate inscrie autoturismul doar la primarie,in vederea asigurarii, fara insa a-l inmatricula. Multumesc
Cel mai recent răspuns: mikenzo , utilizator 22:23, 21 August 2013
Nu, nu se poate inscrie doar la primarie.
Ori dati in judecata statul, pentru inmatriculare fara taxa, ori platiti taxa.
Va multumesc mult, pai vazand cum merg treburile in Romania, prefer sa o lasam inscrisa in Italia. Dar daca nu insist, imi puteti spune de ce este ilegala aceasta taxa? Pe langa faptul ca este un impediment pentru libera circulatie a bunurilor....
Ultima modificare: Miercuri, 21 August 2013
mikenzo, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare tva platit in doua state ue (romania, italia) GEORGIANAION GEORGIANAION Buna ziua, In calitate de PF am achizitionat in mai 2011 o masina noua de la Porsche Romania, platind TVA-ul aferent (24%), am inmatriculat-o in Romania, dupa ... (vezi toată discuția)
Transfer de proprietate pentru autoturism sucice sucice As dori sa aflu daca o persoana, cetatean roman si strain cu domiciliul in strainatate poate cumpara un autoturism inmatriculat ca sa-l aiba in Romania si de ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism/contract comodat bobby27 bobby27 Buna ziua, as avea nevoie urgent de cateva sfaturi avizate pentru care multumesc anticipat. Situatia se prezinta astfel - am un autoturism inmatriculat RO pe ... (vezi toată discuția)