avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Drepturile victimei accidentului rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Drepturile victimei accidentului rutier

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu drepturile victimei nevinovate al unui accident rutier:

Victima directa sau indirecta in caz de victima decedata in accident rutier are dreptul la xerocopii documentelor in legatura cu accidentul rutier de la Politie sau Parchet inainte de verdict ( rezolutie Parchet ), aflat in faza de cercetare ? Ma refer la xerocopie PV ( proces verbal de constatare la fata locului ), polita RCA al vinovatului, referat al Politiei, etc . Daca are dreptul conform carei legi, Art. sau HG. , daca nu va rog sa specificati si conform carei legi, Art. sau HG. nu are dreptul.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Laszlo Bicsak , Alte profesii 15:23, 18 August 2013
Conform art. 172 C. pr. pen., in cursul urmaririi penale, aparatorul invinuitului sau inculpatului are dreptul sa asiste la efectuarea oricarui act de urmarire penala si poate formula cereri si depune memorii. Organele de cercetare penala nu dau asemenea documente invocand ca nu exista un text de lege care sa-i oblige si ca aceasta faza este secreta. De aceea avocatul poate formula cereri si obtine documentele cerute invocand legislatia europeana privind desfasurarea unui proces echitabil.
Vad ca nu sa inteles intrebarile puse de mine...
Eu ca persoana fizica, victima nevinovata al unui accident rutier am legal dreptul la actele enumerate mai sus sau nu, fara a mai apela la un avocat? Normal ca ma refer la cazuri in care stim 100% cine este vinovat de producerea accidentului. Este o intrebare destul de simpla...

[Mesaj editat - a fost eliminată partea care răspundea unui mesaj şters ulterior]
Ultima modificare: Luni, 19 August 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto cu victimă decedată: poate familia acesteia să ceară daune în instanță? sanda2s sanda2s Va rog sa ma ajutati cu un sfat la urmatoarea speta. In data x intre orele 23:00-24:00 a avut loc un accident pe un Dn, pietonul a decedat pe loc iar ... (vezi toată discuția)
Accident rutier sau infractiune? sarah1985 sarah1985 Pe fondul unor vechi animozitati, un vecin a lovit cu masina o alta vecina. A coborat din masina pentru a o palmui iar apoi s-a suit din nou la volan si a ... (vezi toată discuția)
Despagubiri rca lili77 lili77 Buna ziua,sora mea a avut un accident de circulatie dosarul este la parchet,dar noi am vorbit cu firma de asigurari pentru a deschide dosar de dauna si ne a ... (vezi toată discuția)