1. Vă rog să aveţi amabilitatea să citiţi regulamentul de postare în forum, în special pct. 3.3 din acesta, şi să nu mai reluaţi această discuţie.
www.avocatnet.ro/content/tag...
2. Nu v-am răspuns la ultimele întrebări pentru că am avut motive, iar cel mai serios motiv este acela că nu îmi place să dau răspunsuri incomplete sau inutile. Discuţiile pe tema Decretului nr. 112/1965 nu sunt discuţii uzuale.
Perioada lucrată în zonă cu climă greu de suportat se calculează cât mai exact, având în vedere perioadele de tip zz.ll.aaaa. Ceea ce aţi scris dvs. în mesaj nu sunt perioade de timp, sunt doar ani care nu ajută la nimic. La determinarea stagiilor pentru calcularea şi recalcularea pensiei sunt avute în vedere numai perioadele exacte de timp, nu aproximările.
Nu are importanţă că reveneaţi în ţară o dată la trei sau patru luni, pentru o perioadă scurtă de timp. Trebuie adunate perioadele lucrate în zonă cu climă greu de suportat şi, dacă rezultatul va fi mai mare de 6 luni, veţi beneficia de spor de climă.
Pentru casa de pensii este important să faceţi dovada, cu adeverinţă, că aţi lucrat în zonă cu climă greu de suportat. În adeverinţă trebuie să existe cel puţin perioadele în care aţi lucrat în Irak şi zona în care v-aţi desfăşurat activitatea. Nu este necesar ca în această adeverinţă să existe menţiuni cu privire la perioada lucrată de dvs. în zonă cu climă greu de suportat, respectiv la perioada mai-octombrie a fiecărui an, perioadă la care m-am referit în mesajul anterior.
Adeverinţa v-o eliberează fostul angajator sau cel care deţine arhiva acestuia. Este bine să vă interesaţi şi la ministerul care a fost implicat în plecarea dvs. în Irak. Dacă aţi mai fi avut răbdare câteva zile şi nu aţi fi deschis din nou această discuţie (pe care am şters-o), aş fi fost în măsură să vă spun exact ce poate sau nu acest minister. Aşa, dacă v-aţi grăbit, rămâne să vă mulţumiţi doar cu o trimitere generică la ministerul care a fost implicat în plecarea dvs. Adeverinţa o depuneţi cu cerere la casa de pensii, care vă va recalcula pensia.