avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit neplatit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit neplatit

Persoana i-a in 2004 un credit de 10.000 euro scandenta 2010 din 2006 nu il mai achita primeste tot felulde amenintar dar acea persoana nu are bunuri sau loc de munca legal .Cand s-ar prescrie aceste datorii care oricum nu vor fi platite
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:14, 22 August 2013
Ce amenintari primeste si de la cine? Daca din 2006 nu mai este achitat un credit si nu a inceput procedura de executare silita, acesta este deja prescris (daca nu e ipotecar).
E de consum personal de la asa zise firme de recuperari datorii
Daca nu au cerut pana acum executarea silita, dreptul lor de a va executa s-a prescris. Cereti-le sa nu va mai deranjeze ca nu au ce sa va faca.
Buna ziua!

Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a cere executarea silita, mai concret dupa trecerea a 3 ani de cand nu a mai platit ratele

Cu deosebita consideratie
Av. Bogdan Dobrescu
Neplata unei rate determina curgerea termenului de prescriptie doar pentru acea rata. dreptul de a executa silit creditul se prescrie doar prin trecerea unui termen de 3 ani de la declararea scadentei anticipate, sau implinirea cauzei de decadere din beneficiul termenului, daca in contract avem o astfel de clauza de trecere automata la scadenta anticipata, fara notificare din partea creditorului.
Ultima modificare: Joi, 22 August 2013
ContSters214341, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie banca,,,,,,,, nu stiu ce sa fac. stefanutzu stefanutzu Buna ziua.Va deranjez si eu cu o intrebare.In 2006 am facut un credit la o banca,prin care am scos suma de 7000 lei.Am platit lunar timp de un an dupa care am ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperare gigel1980 gigel1980 Buna ziua,numele meu nu este asa important,am o intrebare si am vazut ca sunteti in masura legii sa raspundeti la ea! Tatal meu a facut un credit bancar de ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorii 2 robertaarmena robertaarmena Buna ziua! Intrebarea este urmatoarea: Am avut un cont care a inregistrat restante dar de aproximativ 4 ani nu am mai primit nimic de la ei pana azi,cand ... (vezi toată discuția)