avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parcelare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parcelare teren

Am cumparat un teren si acum vreau sa vand o parte din el.Care sunt procedurile legale de delimitare pt vanzare?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 20:58, 18 August 2013
Daca aveti cadastru pentru suprafata cumparata (depinde daca este intravilan sau extravilan), atunci veti face o dezmembrare la notar a lotului pe care vreti sa-l instrainati.
In urma dezmembrarii, veti obtine un nou numar cadastral la OCPI pentru acel teren si puteti intocmi contractul de V/C.
sa inteleg ca trebuie sa fac eu un alt cadastru?
eu deja am cadastru pt tot terenul
Intelegeti gresit.
Cititi cu atentie, DACA AVETI CADASTRU PE SUPRAFATA CUMPARATA, veti face o dezmembrare la notar pentru suprafata pe care vreti s-o vindeti.
Ce nu e inteles?
Daca nu aveti cadastru, va trebui sa faceti pe toata suprafata, inseamna ca ati cumparat cu chitanta de mana sau antecontract, si nu veti putea vinde fara cadastru decat tot cu chitanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S-a facut o dezmembrare gresita - ce sepoate face ? oanaportar oanaportar - 1 lot teren - vreau sa cumpar oparte din teren - pt. aceasta s-a facut o dezmembrare gresita - cum pot schimba /corecta dezmembrarea ? Se face corectare ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unei parcele dintr-un teren gili_cristian@yahoo.com gili_cristian@yahoo.com Am un teren si as dori sa vand jumatate din el. Ce trebuie sa fac pentru parcelare si care sunt costurile aproximative. (vezi toată discuția)
Partaj pe tp dienusa dienusa avem un TP pe care e tata si cumnata(ambii decedati),v-as ruga mult sa-mi spuneti cum se face partajul,sunt terenuri de 58ari,1,20Ha si 42 ari extravilan si 4 ... (vezi toată discuția)