Cu placere.
Consider ca ar trebui sa fie semnata de dv, altfel… si el poate scrie facturi si sa va ceara bani. Daca e trimisa prin posta ar fi trebuit sa trimita cu o confirmare de primire, pentru a dovedi ca a trimis-o (si eventual ca dv ati primit-o). In general, cand exista un contract facturile ar trebui sa fie emise in baza acestui contract si sa contina referinte la contract. Semnatura beneficiarului (a dv) e necesara pe factura deoarece (parerea mea) numai asa se poate spune ca ati acceptat sa o platiti, dar trebuie sa cititi cu atentie si ce scrie in contract despre modalitatile de plata.
Daca avocatul nu e inregistrat ca platitor de TVA nu e obligat sa emita factura, dar ar trebui sa o faca la cererea beneficiarului (a dv. in acest caz).
Cabinetele individuale sau societatile profesionale de avocati se supun prevederilor codului fiscal.
Totusi, ar trebui sa cititi cu atentie si contractul, sa nu existe o clauza care specifica faptul ca nu va fi eliberata factura sau ceva de genul, contractul fiind titlu executoriu in ceea ce priveste plata onorariului stabilit. La plata onorariului stabilit prin contractul de asistenta/reprezentare se emite (ar trebui sa se emita) chitanta.
Contractul pe care l-ati semnat contine datele cele mai importante si in baza acestor date puteti alege o cale cat mai utila in demersul dv.
Consider ca aveti nevoie de consultanta juridica altfel decat pe forum deoarece pot fi mai multe chestiuni care trebuie avute in vedere si va poate ajuta concret numai cineva care cunoaste intreaga situatie si citeste toate actele, formuland apoi cererile utile, argumentate in fapt si in drept…
Art. 155 din codul fiscal (facturarea) v-ar putea fi de ajutor:
Aici gasiti cuprinsul art. 155 si normele metodologice care “explica” modul in care se aplica dispozitiile.
[ link extern ]
si un rezumat - sa-l numesc astfel - mai jos:
www.avocatnet.ro/content/art...
Succes.