avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revendicare pamant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revendicare pamant

Buna seara. Bunica mea are 2000 mp de pamant, iar acum 3 ani i-a dat nepotului ei 500 mp cu act de vanzare-cumparare, restul de 1500 mp il cultiva ea. Luna trecuta nepotul ei i-a pus in vedere sa nu mai munceasca pamantul pentru ca este tot al lui, iar ea nu mai are niciun drept si a venit cu actul de vanzare-cumparare in care el era proprietarul a 2000 mp. Bunica banuieste ca in momentul cand au facut actele el a mintit-o si a trecut la numele lui tot pamantul, mentionez ca bunica nu stie sa citeasca.Ce poate face ca sa redevina proprietara la cei 1500 mp ai ei? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:55, 18 August 2013
Trebuie verificat in primul rand actul de vanzare/cumparare, cat teren a vandut si cati bani a primit. Pentru a vinde 500 de mp trebuia facut cadastru si dezmembrarea terenului. Daca nu s-a facut dezmembrarea cel mai probabil a vandut tot terenul de 2000 mp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare propietate a_gmona a_gmona Vecinului meu, cadru militar, i s-a facut contract de intretinere in 1999, de catre bunicul lui lasandu-i o casa cu gradina. In 2001, vecinul bunic a reziliat ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren 3 persoane la comun Bubuka Bubuka Cumparare teren la comun Salutare, Doresc sa cumpara o parcela de teren de 500 mp. Vanzatorul are 1500 mp si nu vrea sa vanda parcele de 500 mp ca sa ... (vezi toată discuția)
Renta viagera? irina_p irina_p Bunica mea a vandut unui nepot o casa si terenul de langa ea prin act de vanzare cumparare. Bunica mea are dreptul la renta viagera pentru casa ... (vezi toată discuția)