avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Concediu casatorie functionari publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Concediu casatorie functionari publici

sunt la a n casatorie
cu tot respectul va rog sa mi spuneti daca mai pot beneficia de cele 5 zile concediu casatorie deoarece am nvoie sa rezolv aceleasi formalitati birocratice, actualizare de date la institutiile bancare prin schimbarea numelui, etc.

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 14:05, 26 August 2013
Conf art 24alin 1 lit a HG 250/1992 in afară concediului de odihna, salariaţii din administraţia publica, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unităţile bugetare au dreptul la zile de concediu plătit, si în cazul căsătoriei salariatului - 5 zile.
OG 6/2007 privind unele măsuri de reglementare a drepturilor salariate

Art. 24 În afara concediului de odihnă, funcţionarii publici mai au dreptul, în condiţiile legii, la zile de concediu plătit în cazul următoarelor evenimente familiale deosebite:
a)căsătoria funcţionarului public – 5 zile lucrătoare;

b)naşterea sau căsătoria unui copil – 3 zile lucrătoare;

c)decesul soţiei/soţului funcţionarului public sau al unei rude de până la gradul al III-lea a funcţionarului public ori a soţului/soţiei acestuia, inclusiv – 3 zile lucrătoare;

d)controlul medical anual – o zi lucrătoare.


pentru cei care lucreaza in companii private exista ceva asemanantor privind concediul pentru casatorie?

va multumesc
Doar daca este prevazut in RI sau CCM la nivel de unitate.

Astfel conf 152 CM
(1) În cazul unor evenimente familiale deosebite, salariaţii au dreptul la zile libere plătite, care nu se includ în durata concediului de odihnă.
(2) Evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie jana22 jana22 Hristos a Inviat ,urmeaza sa ma casatoresc si as vrea sa stiu daca am dreptul la cele 5 zile de concediu dupa casatorie si daca acestea se pot lua in iulie ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am o întrebare pe care as vrea sa știu dacă este ... StemateIulian21 StemateIulian21 Bună ziua, Am o întrebare pe care as vrea sa știu dacă este adevărată, auzind-o vorbindu-se sa zic asa la un colt de strada. Eu împreună cu viitoare ... (vezi toată discuția)
Zile libere căsătorie Eleeeee Eleeeee Buna seara, Ma confrunt cu următoarea situație. De vineri voi incepe activitatea in cadrul unui job nou. Am anunțat angajatorul ca anul acesta ma voi ... (vezi toată discuția)