Buna Ziua, dorim un sfat urgent, unde se incadreaza si unde sa ne adresam
Faptele:
In luna Decembrie, s-a depus o cerere de investire in executie la Judecatoria municipiului B., de catre o persoana necunoscuta in numele sotiei si folosindu-se semnatura sotiei. Cererea a fost facuta in intentia de a fi respinsa, ea a si fost respinsa si nu s-a continuat cu recurs la acea cerere in termen legal de 5 zile.
Cu semnatura sotiei, decizia a fost ridicata probabil de aceiasi persoana.
Noi am lipsit din tara, incepind cu 22 Noiembrie, pina in 10 iulie. La intoarcere, intimplator, sotia a descoperit pe portalul Judecatoriei despre cererea de investire refuzata.
Cum nu facuse vreo cerere de investire si nici nu a delegat pe nimeni, s-a dus la Judecatorie si a cerut dosarul in cauza.
Lipsea cererea de investire de la dosar, dar, pe computerul Judecatoriei figura sotia mea drept persoana care a cerut investirea cit si cea care a retras decizia.
Tot ce a putut obtine sotia este o copie a Incheierii de Sedinta in care se specifica:
"Pe rol fiind solutionarea cererii formulate de petenta AA, avind ca obiect investirea cu formula executoire a sentinta civila nr..." si mai departe,
"Procedura indeplinita fara citarea partilor"
"Cererea a fost legal timbrata"
Din punctul nostru de vedere, cineva s-a prezentat drept sotia mea, a depus cererea falsificind semnatura sotiei si a ridicat apoi decizia inca o data prezentindu-se drept sotia.
Dupa aceea, a reusit sa sustraga de la dosar cererea de investire personal sau prin interpusi.
Avocata sotiei a declarat ca nu are nici o legatura cu acest demers de investire si ne-a spus ca nefiind aduse prejudicii nu putem sa actionam in vreun fel (conform noii legislatii, sotia poate obtine banii de la partea adversa fara cerere de investire). Mai mult, am fost sfatuiti sa nu invinuim partea adversa in vreun fel, caci vom fi noi acuzati de calomnie.
Asadar, unde putem sa ne adresam noi in acest caz, in care putem vorbi de fals in semnaturi, fals privind identitatea, dar si neglijente in serviciu la Judecatorie ?