In 2005 am cumparat de la [editat] niste produse in valoare de 2600 lei. Am platit pana in 2010 6000 lei , iar acuma ma executa silit pentru 12000 lei. Executorul este din Sibiu(eu sunt din Deva), au facut proprire si pe salariu si pe cont, nu mai primesc nici un ban. Ce pot face?
In termenul legal (15 zile de la primirea somatiei de plata) puteti sa faceti contestatie la executare. Totodata solicitati si anularea popririlor pana la solutionarea actiunii. In plus in cazul in care 100 % din venituri v-au fost poprite, mentionati si acest lucru, intrucat este un abuz.
Codul de procedura civila la art. 728 prevede urmatoarele:
(1) Salariile şi alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:
a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;
b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
(2) Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.
Daca nu achitati creditul se vor acumula in continuare penalitati.
Daca aveti proprietati imobile sau mobile vor ajunge sa vi le execute chiar daca nu au facut obiectul unei girari a creditului.
Cautati o refinantare dar slabe sanse sa primiti din moment ce sunteti rau-platnic.
IN 5 ani trebuia sa fi incheiat de achitat creditul.
Alta varianta ar fi sa intrati in programul de protectie a martorilor.
Firma de la care aveti cardul a pierdut mai multe procese privind clauzele abuzive. Cautati pe net si faceti contestatie la executare, in termenul de 15 zile de la data cand ati luat la cunostinta de poprire . Faceti si actiune separata pentru constatarea clauzelor abuzive.
Succes!
executarea a fost facuta la judecatoria Sibiu(eu sunt din Deva). Am vorbit cu o avocata si a spus ca trebuie tot la Sibiu inaintata actiunea. Asa este?Jocandi Causa a scris: