Buna ziua
Stimați utilizatori am o nelămurire legată de o speță:
Un apropiat al fmiliei mele administratorul unei firme a inregistrat datorii care evident îi pun în pericol bunurile dobândite în timpul căsătoriei. Este tatăl a două fetițe și la îndrumarea unui avocat a încheiat o tranzacție(cred) la un notar public prin care o parte din bunurile dobandite în timpul căsătoriei i le-a cedat soției (casa, mașină). Întrebarea mea către dvs. este: Poate fi considerată valabilă/ legală acestă tranzacție în condițiile în care din punct de vedere legal căsătoria nu a fost defăcută?
Daca se va ajunge sa fie executat, aceasta se va face dupa cnp si informatiile de la fisc - taxe si impozite locale si de la oficiul de cadastru. Intrebarea este, a facut respectivele modificari la fisc si la cadastru in baza acelei tranzactii intre soti?
Actuala legislatie permite partajul in timpul casatoriei. Exista, de asemenea, posibilitatea schimbarii regimului matrimonial. Asadar, se poate.
Este insa o tranzactie facuta in mod evident in frauda creditorilor si poate fi lejer desfiintata.