avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bun comun - tranzacții între soți
Discuție deschisă în Executare silită

Bun comun - tranzacții între soți

Buna ziua
Stimați utilizatori am o nelămurire legată de o speță:
Un apropiat al fmiliei mele administratorul unei firme a inregistrat datorii care evident îi pun în pericol bunurile dobândite în timpul căsătoriei. Este tatăl a două fetițe și la îndrumarea unui avocat a încheiat o tranzacție(cred) la un notar public prin care o parte din bunurile dobandite în timpul căsătoriei i le-a cedat soției (casa, mașină). Întrebarea mea către dvs. este: Poate fi considerată valabilă/ legală acestă tranzacție în condițiile în care din punct de vedere legal căsătoria nu a fost defăcută?
Cel mai recent răspuns: nego , utilizator 16:05, 19 August 2013
Daca se va ajunge sa fie executat, aceasta se va face dupa cnp si informatiile de la fisc - taxe si impozite locale si de la oficiul de cadastru. Intrebarea este, a facut respectivele modificari la fisc si la cadastru in baza acelei tranzactii intre soti?
Valabil si legal e, poate fi facut un partaj in timpul casatoriei. Poate fi revocat insa, la cererea creditorului.
.
Actuala legislatie permite partajul in timpul casatoriei. Exista, de asemenea, posibilitatea schimbarii regimului matrimonial. Asadar, se poate.
Este insa o tranzactie facuta in mod evident in frauda creditorilor si poate fi lejer desfiintata.
Nu cunosc mai multe detalii si nici nu mi-am permis să întreb. Nu vor să facă publică starea precară materială.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartirea bunurilor dupa casatorie ramona2012 ramona2012 Buna ziua, As dori sa ma informez in legatura cu procedura de vanzare/donare a unei parti dintr-un apartament dupa casatorie. Viitorul meu sot a cumparat un ... (vezi toată discuția)
Conventia matrimoniala mariaci mariaci buna ziua, sunt interesata sa stiu daca, in lumina noului cod civil, regimul matrimonial al bunurilor detinute de soti poate fi modificat in timpul ... (vezi toată discuția)
Daca sunt cãsãtoritã, pot cumpãra o locuințã doar pe numele meu? ce taxe trebuie achitate la cumpararea unei locuinte? Florina18 Florina18 Buna ziua, As vrea sa știu daca unul din soți poate cumpăra un apartament doar pe numele lui si in ce condiții? Întreb asta deoarece unul ... (vezi toată discuția)