avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doar mãtuºa are dreptul sa scoata un duplicat de pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doar mãtuºa are dreptul sa scoata un duplicat de pe certificatul de deces?

Vreau să fac o dezbatere succesorală asupra unui teren extravilan în suprafaţa de 2,69 ha. Pe copie de pe titlul de proprietate figurează toate cele 4 surori, mai trăieşte doar o mătuşă.

Singurul act care îmi lipseşte este un duplicat de pe certificatul de deces al bunicului pe care primăria refuză să-l elibereze. Motivul fiind că singura îndreptăţită să ceară duplicatul este mătuşa care este in viaţă . Numai că mătuşa nu are interesul să-mi scoată duplicatul, fiindcă deţine de peste 20 de ani întregul teren al celorlalţi trei moştenitori.
Fără acest duplicat nu pot scoate anexele 1 si 2.
Nu mai există o altă modalitate de a solicita acest act?
Vă mulţumesc pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 09:45, 20 August 2013
Dvs aveti certificat de mostenitor dau certificat de mostenitor de calitate dupa parintele care este copilul bunicului?? Daca da mergeti cu acela si solicitati acest duplicat.
Am certificat de moştenitor după bunic- mama din anul 1980 (într-adevăr de calitate după părintele care este copilul bunicului??) în care mama şi altă soră sunt străine de moştenire, prin renunutare. Fiindcă stau în casa bunicilor de peste 30 de ani, vreau să cumpăr măcar ½ din imobil, adică partea în care stau acum. La Primărie am descoperit titlul de proprietate pe terenul extravilan în suprafaţa de 2,69 ha, iar notarul mi-a zis că se face şi dezbaterea succesorală pe terenul respectiv.
Daca mama dvs este straina de mostenire prin renuntare dvs nu aveti calitate , la mostenire vine Matusa care nu a renuntat la succesiune.nu aveti Decat sa va intelegeti cu Matusa.
A renunţat doar la 25% din casă, să înţeleg că a renunţat şi la terenul potrivit legii 18/1991 a Fondului Funciar? Atunci de ce mai figurează mama pe titlul de proprietate, emis în data de 29.07.1993, împreună cu cele 3 surori?
Cine a renuntat la succesiune nu a renuntat la o parte ci la tot!
Pe titlu daca apare inseamna ca a facut cerere....insa oricum este o anomalie...trebuie vazute actele fie de un notar fie de un avocat.

Alte discuții în legătură

Evacuare din casa? dennis1 dennis1 Buna dimineata, In anul 1980, mama a cedat unei surori ¼ din casa si terenul aferent din casa bunicilor, iar cealalta sora a cedat ... (vezi toată discuția)
Masa succesorala tatianato tatianato Buna seara!Am urmatoarea problema :bunicii mei au decedat acum 10 respectiv 6 ani,ei au avut 3 copii,unul dintre ei decedand acum 16 ani.Mostenitoarele mama si ... (vezi toată discuția)
Terenuri extravilan mostenite pentru care se cere iesire din indiviziune anddaria anddaria Sunt unica mostenitoare a tatalui meu , mama fiind decedata anterior. Tata a decedat in noiembrie 2011. Prin testament , tata ( care mai are un frate ... (vezi toată discuția)