avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare din casa?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare din casa?

Buna dimineata,

In anul 1980, mama a cedat unei surori ¼ din casa si terenul aferent din casa bunicilor, iar cealalta sora a cedat aceiasi cota altei surori, dupa cum reiese din transcrierea actului Certificat de nastere anexat .
In anul 1983, m-am mutat in casa bunicilor cu acordul celor doi coproprietari, care si-au dat, in fata primarului, acordul si promisiunea sa-mi cedeze propritatea acestei case. Cu timpul au aparut certuri intre mama si una dintre surori pe tema acestei promisiuni. O consecinta acestor certuri, mama a fost batuta si ne-a dat afara din cele doua camere care le apartineau.
In anul 1992, aceata sora vinde cu chitanta de mana, ½ din imobil cu pretul de 9 milioane lei. De mentionat ca s-a vandut fara acordul celuilalt coproprietar. Plateste impozitul pentru ½ de imobil Cele doua camere s-au degradat in timp sub actiunea intemperiilor si a devenit de nelocuit. Tavanul s-a prabusit din cauza acoperisului nereparat, pereti s-au prabusit partial.
Un var a dat-o in judecata pentru un teren extravilan mostenire de la bunici. Motivul pentru care si l-a insusit este ca depus prima cererea de reconstituire si retocedare a pamantului. Ar fi trebuit sa fiu parte in proces pentru 0,68 ha, dar taxa si mai ales starea mea de sanatate, sunt persoana cu dizabilitati accentuat, m-au determinat sa renunt la actiune.
Acum vreau sa cumpar ½ din imobil cu pretul de 75 milioane lei. M-am dus la notar cu acest act de nastere, mi-a spus ca nu este in regula numele acestui act si nu este legalizat. I-am spus proprietarului (care-mi este var si nas) sa scoata alt act, sa-i schimbe numele si sa-l legalizeze. De cand a aflat ca trebuie sa scoata alt act, ma refuza sistematic. Varianta propusa este o vanzare cu chitanta de mana.
V-am spus ca celalalt coproprietar a vandut ½ din imobil tot cu chitanta de mana la pertul de 9 milioane de lei. Auzind ca vreau sa cumpar cu 75 milioane de lei, ii cere vecinului 40 de milioane care refuza sa-i mai achite alta suma amenintand cu judecata. Chitanta de mana nu este o solutie viabila, este sursa unor probleme viitoare, mai ales acum cand vecinul se afla in litigiu.
Din anul 1983 platesc impozitul pe ½ de imobil si nu am platit niciodata chirie, iar acum se pare ca ar vrea sa platesc 500.000 lei pe luna, retroactiv. N-am inteles prea bine daca cele 75 milioane reprezinta o recuperare a chiriei, fiindca un calcul simplu ridica suma la 150 milioane de lei. Mi-e teama sa-l contrazic, de fapt are dreptate.
Nu cer decat sa faca ce-a facut mama cand si-a cedat partea sa, un act legal la notariat. Culmea ironiei, sa cedezi gratis si sa nu mai poti lua inapoi nici cu bani. Acum ma santajeaza ori sunt de acord cu vanzarea cu chitanta de mana, ori sa-mi iau bagajul si sa plec. As vrea eu , din nefericire, nu am unde, poate doar in strada.
Poate sa ma dea afara din casa ?

Cu respect,

Anexa :

Republica Socialista Romania
NOTARIATUL DE STAT LOCAL …
dosar nr.71/1980

CERTIFICAT DE NASTERE nr. 119/1980
Data 27.02.1980


M. N.-Notar Stat- cercetand piesele dosarului de mai sus precum si inchiderea finala respectiva potrivit articolului 12 si 22 di decretul nr.(nu se vede nr.) /1953 republicat (nu se vede) stabileste urmatoarele:
A. De pe urma defunctului C. D. decedata la data de 8 aprilie 1975 si C. D decedat la data 5 aprilie 1979- ambi fosti cooperatori agricoli cu ultim domiciliu in comuna greaca, judet Ilfov- au ramas urmatoarele bunuri si urmatori mostenitori astfel:

1. MASA SUCCESORALA-
a. bunuri mobile nu au ramas.
b. bunuri imobile. Un imobil situat in comuna G. jud. .., invecinat la S cu C. N iar la N cu C. T- compus in totalitate din suprafata de 250 mp teren aferent si din locuinta aflata pe acest teren construia din paianta acoperita cu tabla, formata din trei camere si anexe gospodaresti dobandita prin edificare in cote egale de ambi defuncti.-
Terenul a fost dobandit de ambi defuncti prin mostenire de la parinti in urma cu peste 30 de ani si stapanit ca patrimoniu.
Din aceasta masa succesorala def. C. D. transmite intregul teren in cota ½ din locuinta, iar def. C. D.- trasmite cota de ½ din locuinta aceluiasi mostenitori- cota egala-

2. MOSTENITORII conform art. 668 cod civil
T. M si P. F ambele domiciliate in comuna G. jud. …, carora in calitate de fiice ale defunctilor- lor le revine cate o cota de ½ din masa succesorala.

3. Sunt straine de mostenire prin renuntare pentru ambele succesiuni.
a. P. A conform declatatiei inregistrate la nr…/1980.
b. R. E conform declatatiei inregistrate la nr…/1980.

Taxa succesorala totala in ambele succesiuni este de lei -276 si a fost achitata cu chitantele …

Notar de Stat Secretar


Cel mai recent răspuns: dennis1 , utilizator 09:24, 19 Octombrie 2012
1-Atentie !
Furnizati date contradictorii
Daca initial titlul si continutul subiectului dvs fac trimitere la certificat de n a s t e r e,,din parcurgerea documentului reies 1.MASA SUCCESORALA,2-MOSTENITORI,Taxa succesorala totala

ceea ce atesta ca in cauza este vorba despre certificat de mostenitor si nu de nastere
2-certificatul de nastere nu se emite de catre notar
3-Primarul nu are autoritatea si competenta sa emita documente privitoare la conventiile/acordul si promisiunea sa-mi cedeze propritatea acestei case.
4-Din certificatul de mostenitor rezulta ca mostenitorii defunctilor sunt
T. M si P. F ambele domiciliate in comuna G. jud. …, carora in calitate de fiice ale defunctilor- lor le revine cate o cota de ½ din masa succesorala.

5-Litigiul cu varul reprezinta speta aparte fiind vorba despre teren extravilan
6-Puteti solutiona speta,contactand persoana specializata care studiind responsabil documentele existente se poata pronunta asupra etapelor si actiunilor de parcurs
Multumesc pentru raspuns.
1.N=am furnizat nici o informatie contradictorie, certificatul de mostenitor se numeste certificat de nastere, incredibil, dar adevarat. Notarul mi-a explicat ca nu exista asa ceva, trebuie mers la notarul care l-a eliberat, sa-l modifice si sa=l legalizeze. Refuza sistematic.
3.Aveti dreptate intr-o trazactie nu-si au rostul sentimentalismele ieftine, promisiunile.
4.Adevarat.
5.Litigiul cu varul nu exista, cel putin, pentru mine.Varul a dat-o in judecata pe P.F.,Mie mi-ar revenit 0,68 ha din 2,62 ha daca n-as ales sa stau deoparte, Intr-adevar multe n-ar trebui sa le scriu.
6.Este singurul act.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doar mãtuºa are dreptul sa scoata un duplicat de pe certificatul de deces? dennis1 dennis1 Vreau să fac o dezbatere succesorală asupra unui teren extravilan în suprafaţa de 2,69 ha. Pe copie de pe titlul de proprietate figurează toate cele 4 ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune - dare in intretinere maruis maruis Buna ziua, Am urmatoarea situatie, la care as dori sa stiu ce solutii legale exista: - masa succesorala: Apartament 3 camere + teren agricol 4 ha - ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren fara dezbatere succesiune razvanboss razvanboss Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate vin un teren extravilan de 1000 mp - vie, daca nu s-a dezbatut succesiunea. De pe urma defunctului au ramas 2 ... (vezi toată discuția)