avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Decesul mandatantului
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Decesul mandatantului

Buna ziua,
In anul 2007, mama mea a facut o promisiune de vanzare-cumparare ptr. o suprafata de teren intravilan, prin care se obliga sa incheie actul de vanzare-cumparare dupa intocmirea documentatiilor cadastrale si intabularea imobilului.
Primind suma de bani pe teren , mama mea imputerniceste prin procura speciala o persoana -mandatar care va obtine toate documentatiile necesare vanzarii, acesta urmand sa se prezite la oricare birou notarial in vederea autentificarii actului de vanzare cumparare, va intabula imobilul .
In ianuarie 2013 mama mea a murit, iar in luna august 2013 persoana imputernicita prin procura solocita de la primaria de domiciliu al mamei si obtine certificat fiscal.Dupa care revine cu o cerere prin care solicita adeverinta de vecinatati de la serviciul urbanism in care spune ca este necesara la OCPI.
Intrebarea mea este daca procura speciala si promisiunea de vanzare cumparare mai sunt valabile, daca eu ca mostenitoare pot sa-i reurnez cei 180 Ron dupa cum scrie in promisiunea de vanzare ca iar fi primit mama mea si pot ramane cu terenul(1000 mp).
Deasemenea doresc sa stiu daca primaria a procedat corect eliberand certificat fiscal si adeverinta de vecini ai terenului,la cererea unei persoane in numele mamei.
Va multumesc pentru ajutor,

Cel mai recent răspuns: lisav , utilizator 14:58, 22 August 2013
prezentul articol din Codul de Procedură Civilă, vă răspunde parţial întrebărilor dvs.
ART. 88
Încetarea mandatului
Mandatul nu inceteaza prin moartea celui care l-a dat si nici daca acesta a devenit incapabil. Mandatul dainuieste pana la retragerea lui de catre mostenitori sau de catre reprezentantul legal al incapabilului

Executaţi imediat operaţiunea de retragere a respectivului mandat
Daca mama a facut o intelegere, o promisiune de vanzare, a primit bani..., acum de ce nu respectati dorinta mamei!?
Cu siguranta respectam dorinta mamei, doresc sa stiu daca este legal, nu vreau sa fac parte (ca si mostenitor) din nu stiu ce proceduri ilegale.
multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune de vanzare-cumparare lisav lisav Buna ziua, In anul 2007, mama mea a facut o promisiune de vanzare-cumparare ptr. o suprafata de teren intravilan, prin care se obliga sa incheie actul de ... (vezi toată discuția)
Urgent pre contract vanzare cumparare teren paby paby Buna ziua, Problema pe care vreau sa v-o supun atentiei este data de vanzarea unui teren. Acest teren la momentul semnarii precontractului avea ca ... (vezi toată discuția)
Procura vanzare teren Sgb Sgb Buna ziua. Mama este in strainatate si doreste sa vanda un teren pe care il are in Romania. Cum nu se poate prezenta la semnatul actelor ii face procura unei ... (vezi toată discuția)