avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Ajustare TVA in urma modificarii cotei pentru faina
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Ajustare TVA in urma modificarii cotei pentru faina

buna ziua,
ma poate ajuta cineva in legatura cu tva-ul asupra stocului la faina de grau la 31.08.2013, se va face ajustare?
Cel mai recent răspuns: schpdelia , utilizator 15:31, 19 August 2013
Va trebui sa faceti inventar si sa ajustati pretul, conform noului procent. Puteti, fie sa mariti adaosul comercial, fie sa micsorati pretul. Alegerea e a dvs.
stocul este la pret de achizitie( depozit en gros) si in luna august am o achizitie de 3 tone de faina eu deduc 24% tva,la vanzare aplic doar 9% in septembrie la cat imi ramane pe stoc,nu va trebui sa fac nici o ajustare de tva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea la tva 9% pentru stocul de marfa taramoiup taramoiup buna ziua! la 31.08.2013 la magazin de desfacere cu amanuntul am in stoc faina alba.Trebuie facut inventar pentru reducere TVA? va multumesc (vezi toată discuția)
Aplicare tva 9% la stoc MIV MIV la 01.09 am in stoc faina, sunt un magazine en-gros, pe care o am in evidente intrata cu 24% tva. la 31.08 am facut un inventar. cum trebuie sa procedez de ... (vezi toată discuția)
Modificarea tva de la 24% la 9% daniela_gabriela daniela_gabriela Buna ziua. La 1 septembrie am faina in stoc de 3717 , tva inclus. Care sunt notele ce trebuie operate pentru modificarea tva la 9% . Este un depozit en-gross. ... (vezi toată discuția)