avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul de a refuza...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul de a refuza...

Buna ziua!
Sunt in partaj, eu stau deocamdata in imobilul ce face obiectul partajului, iar fostul sot sta in chirie cu actuala lui sotie. Unul din copii, care este major, locuieste cu el iar celalalt copil-minor- locuieste cu mine.
Copilul major a fost invatat de tatal lui si de actuala lui sotie sa isi faca ziua onomastica in imobilul in care stau eu. Eu nu vreau acest lucru.
Am dreptul de a refuza acest lucru? Bineinteles ca taica-su o sa spuna ca si el are dreptul in casa si ca in baza dreptului pe care-l are, lasa copilul sa faca chef in casa proprietate comuna. Ce pot face pt. a impiedica acest lucru? Deasemeni, cum ma poate afecta acest lucru in procesul de partaj?
Cel mai recent răspuns: mioara2012 , utilizator 11:57, 21 August 2013
Copii nu au un drept propriu de valorificat in cadrul procesului de partaj dintre parinti. De asemenea, fiind major nici nu are vreun drept de a locui/folosi imobilul.

Unde isi are copilul domiciliul in acte?

Rezolvarea acestei situatii depinde de dvs, de cum va doriti sa decurga relatiile dintre dvs si copilul dvs, de argumentele - pertinente sau nu - pt care refuzati sa ii permiteti accesul in acest imobil.

Si daca ii permiteti organizarea acestei petreceri si daca nu ii permiteti , nu exista consecinte in dosarul de partaj, ci doar vis a vis de relatia dvs cu copilul.
Domiciliul copilului este in imobilul supus partajului. Multumesc.
Pot insa ca eu sa impiedic sa faca cheful in casa daca taica-su il sustine in acest sens?
Da, puteti sa nu permiteti, de impiedicat e mai greu.
Vorbiti cu copilul, oferiti-i o explicatie si eventual, alternativa.
Ultima modificare: Marți, 20 August 2013
gi-jane2, moderator
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viitoarea fosta sotie vine cu actualul partener in locuinta noastra comuna ... Radum73 Radum73 buna ziua , am un divort inca nefinalizat la notar iar de curand am aflat ca sotia vine cu actualul partener in locuinta comuna ! mentionez ca vine in lipsa ... (vezi toată discuția)
Executare silita in cazul unui minor mihaela2007 mihaela2007 dupa ce lege lucreaza executorii judecatoresti? e vorba de baietelul meu, care nu vrea sa mearga in domiciliul tatalui sau cand acesta are dreptul sa-l ia , ... (vezi toată discuția)
Solutie??? - va rog ajutor style4000 style4000 Parintii mei au divortat acum 10 ani fara a face partaj. Au ca proprietate comuna un apartament cu 2 camere in care acum stau mama mea cu fratele meu. Tatal ... (vezi toată discuția)