Buna ziua!
Sunt in partaj, eu stau deocamdata in imobilul ce face obiectul partajului, iar fostul sot sta in chirie cu actuala lui sotie. Unul din copii, care este major, locuieste cu el iar celalalt copil-minor- locuieste cu mine.
Copilul major a fost invatat de tatal lui si de actuala lui sotie sa isi faca ziua onomastica in imobilul in care stau eu. Eu nu vreau acest lucru.
Am dreptul de a refuza acest lucru? Bineinteles ca taica-su o sa spuna ca si el are dreptul in casa si ca in baza dreptului pe care-l are, lasa copilul sa faca chef in casa proprietate comuna. Ce pot face pt. a impiedica acest lucru? Deasemeni, cum ma poate afecta acest lucru in procesul de partaj?
Copii nu au un drept propriu de valorificat in cadrul procesului de partaj dintre parinti. De asemenea, fiind major nici nu are vreun drept de a locui/folosi imobilul.
Unde isi are copilul domiciliul in acte?
Rezolvarea acestei situatii depinde de dvs, de cum va doriti sa decurga relatiile dintre dvs si copilul dvs, de argumentele - pertinente sau nu - pt care refuzati sa ii permiteti accesul in acest imobil.
Si daca ii permiteti organizarea acestei petreceri si daca nu ii permiteti , nu exista consecinte in dosarul de partaj, ci doar vis a vis de relatia dvs cu copilul.