avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Viitoarea fosta sotie vine cu actualul partener in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Viitoarea fosta sotie vine cu actualul partener in locuinta noastra comuna ...

buna ziua , am un divort inca nefinalizat la notar iar de curand am aflat ca sotia vine cu actualul partener in locuinta comuna ! mentionez ca vine in lipsa mea si ca aici locuieste si copilul nostru minor in varsta de 12 ani ! de asemenea trebuie sa spun ca am fost de acord ca ea sa ramana cu domiciliul la aceasta adresa cu toate ca ea nu mai locuieste aici de mult timp!
Ce se poate face legal in conditiile in care divortul se finalizeaza astfel... Are dreptul legal sa faca acest lucru ? Se poate face ceva ca sa impiedic venirea acestui om in locuinta mea (noastra )?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:54, 1 Decembrie 2016
Fiind in divort trebuie sa luati in calcul si o eventuala relatie a sotiei cu alt barbat . Daca inca nu ati divortat si va modificati conditiile, puteti sa mergeti la instanta sa rezolvati litigiul.
Sant perfect constient ca are o relatie si nu ma deranjaza asta ... am uitat sa spun un amanunt important ... este insarcinata iar daca nu accept conditiile actuale voi fi tata (dupa legile actuale ) al unui copil care nu e al meu...ce pot face ?
In momentul in care am depus cererea de divort nu stiam ca este insarcinata !
Ultima modificare: Marți, 29 Noiembrie 2016
Radum73, utilizator
Oricum veti fi prezumat tata chiar daca divortati deoarece perioada de conceptie este situata in timpul casatoriei.

Nu aveti cum sa interziceti accesul in locuinta al actualului partener. Solutia dvs este aceea a partajului.
Adica chiar daca se produce divortul eu o sa fiu considerat dupa lege tatal acelui copil ? credeti ca ar fi mai bine daca merg in instanta? adica nu face nici o diferenta faptul ca divortam ? copilul va purta numele meu ? Credeti ca un divort cu partaj in instanta difera fata de un partaj dupa divortul la notar ?
Ultima modificare: Marți, 29 Noiembrie 2016
Radum73, utilizator
Art. 414 C civ - Prezumţia de paternitate

(1) Copilul născut sau conceput în timpul căsătoriei are ca tată pe soţul mamei.

(2) Paternitatea poate fi tăgăduită, dacă este cu neputinţă ca soţul mamei să fie tatăl copilului.

Legea instituie o prezumtie relativa, care va putea fi rasturnata prin probe.

Indiferent ca divortati la notar sau in instanta, inainte sau dupa data nasterii copilului, in acte veti fi considerat tatal acelui copil intrucat data conceptiei copilului este situata in timpul casatoriei. Si singura solutie este actiunea de tagada a paternitatii in instanta.

Partajul va fi facut dupa ramanerea definitiva a sentintei de divort sau dupa desfacerea casatoriei la notar.

Alte discuții în legătură

Divort, sarcina in perioada procesului Alecsandra_88 Alecsandra_88 Buna ziua, As dori sa stiu care este situatia din punct de vedere juridic in cazul urmator: - in momentul de fata eu sunt in divort dar am un alt partener. ... (vezi toată discuția)
Divort cu mama insarcinata CristianaPop2 CristianaPop2 Buna ziua, am o intrebare va rog. Sotul si sotia divorteaza la notar, moment in care sotia este insarcinata cu un alt partener (aceasta fiind despartita in ... (vezi toată discuția)
Declararea copilului rezultat dintre un partener necasatorit si mama casatorita miha2015 miha2015 Buna, Sunt casatorita din 2001,in 2004 rezultand un copil.In 2006 m-am separat de sotul meu.din acel an nu am mai avut nici un fel de relatie cu el in nici ... (vezi toată discuția)