avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cum calculez o promotie?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cum calculez o promotie?

Buna ziua,

De curand am deschis un mic magazin de haine si intentionez sa fac niste promotii cu ocazia inceputului scolar.
Am sa dau 2 exemple si va rog sa ma indrumati sau corectati.

1. Promotie maieuri 3+1 gratis
Sa presupunem ca am pret de achizitie 2 lei/buc, practic un adaos de 100% (2 lei/ buc), deci pret de vanzare 4 lei/buc. Profitul brut stiu ca se calculeaza ca raport intre adaos si pret final 2/4 = 50%
Calculul promotiei ma gandesc ca ar fi urmatorul:
- un client ar trebui sa plateasca pt aceasta promotie 12 lei (3 buc x 4 lei/buc) si sa primesca 4 maieuri.
- fara promotie ar trebui sa plateasca 16 lei (4 buc X 4 lei/buc)
- cei 4 lei diferenta, aferenti maieului gratuit ar trebui impartiti la 4 buc si oferit un discount de 1 leu, adica 25% pe fiecare bucata in parte? si atunci pt calculul meu pretul final al 1 maieu va fi: 2 lei pret achizitie + 2 lei adaos - 1 leu discount? si atunci profitul brut cum s-ar calcula?

2. Promotie costum + cravata gratis
Presupunem pret achitizie costum 300 lei, pret vanzare 600 lei; pret achizitie cravata 40 lei, pret vanzare 80 lei. Pt a oferi gratis cravata ar trebui calculat discount la valoarea costumului in suma de 80 lei (valoare cravata) astfel: 80/600 = 13.33%? cum profitul brut din vanzarea costumului este de 300/600 = 50%, ne putem permite un discount de 13.33%. Si atunci pt calculele mele pretul final al costumului ar fi: pret achizitie 300 + adaos 300 - discount 13.33 x pret vanzare?
Cum se calculeaza profitul brut luand in calcul discountul?

Va multumesc foarte mult!
Anne

Alte discuții în legătură

Contabilitate promotie 1+1 vuvuzela vuvuzela Conduc evidenta contabila la un magazin cu amanuntul si nu stiu cum sa procedez in urmatoarea situatie: de la un furnizor am doua facturi: 1. Prima ... (vezi toată discuția)
Inregistrare factura grupmodal grupmodal Vreau sa va prezint urmatorul caz cu care ma confrunt de ceva vreme si nu stiu cum sa il rezolv. Mai multe firme de distributie pentru a ascunde pretul real ... (vezi toată discuția)
Reducere erotida85 erotida85 Buna ziua CAZUL 1) Cum se inregistreaza o factura ca aceasta? 1. bautura spirtoasa buc 1 X 34.00 lei = 34.0 lei 2. bautura spirtoasa ... (vezi toată discuția)