avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxe eliberare copie din arhiva Camerei Notarilor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxe eliberare copie din arhiva Camerei Notarilor Publici

Unde se gasesc afisate aceste taxe? Toate camerele au aceleasi taxe?
Nu am gasit aproape de loc informatii in acest sens pe site-urile Camerelor. Mie mi s-a cerut 31 lei pentru o copie simpla dupa un testament si 62 lei TVA inclus pentru o copie certificata a aceluiasi act!!! Am gasit doar o informatie din 2010 pe site-ul unei Camere ca ar fi 30 lei/act – eliberare copie certificata a certificatelor de mostenitor si actelor autentice. Fiecare Camera face taxele cum vrea?
Cel mai recent răspuns: elia88 , utilizator 21:19, 6 Februarie 2015
Din 12 august 2013 este in vigoare un nou regulament de aplicare a legii notarilor, care a fost revizuita anul acesta. Aveti acolo toate explicatiile necesare: unde sa va adresati, cum, cat costa si ce mai doriti in functie de documentul pe care il solicitati.

[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 23 August 2013
MariaBalasa, utilizator
Eu solicitasem informatii acestei Camere despre cum se obtine o copie dupa un testament, mai inainte de a aparea noul regulament. Oricum nu m-a lamurit nici acesta. In el nu exista tarife ci doar se spune ca:
"Art. 140 (1)Tarifele pentru eliberarea copiilor certificate şi a copiilor simple, precum şi scutirile sau reducerile de la plata acestui tarif se stabilesc prin hotărâre a Consiliului Uniunii. (2)Tariful perceput pentru eliberarea copiilor reprezintă venit din activitatea Camerei.

Nici pe site-ul Uniunii nu am gasit niciun fel de tarife...
Am fost informata ca tarifele s-au modificat, o copie certificata este acum 87 lei!!!

Culmea este ca eu am deja o copie legalizata a actului, dar facuta cand existau notariatele de stat, adica o copie cuvant cu cuvant batuta la masina (nu xerox), cu stersaturi/liniute si greseli de ortografie, si unde nu aveau cum sa fie redate semnaturile decat cu: ss indescifrabil! O astfel de copie o consider inutilizabila...si de aceea acum suntem buni de plata...
sper ca ajuta
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 6 Februarie 2015
elia88, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire barbum barbum cum pot verifica daca un certificat de mostenitor este valabil ,am un certificat de mostenitor de la socrul meu care este decedat (vezi toată discuția)
Succesiune inregistrata in baza de date dupa 27 ani ContSters238389 ContSters238389 Va rog sa ma ajutati cu un sfat sint disperata. In 1986 a decedat unchiul meu fratele mamei fara copii iar dupa 3 luni a decedat si mama mea. Sucesiunea nu s-a ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor testmath testmath Sora tatei a fost trecuta in testamentul tatalui ei (bunicul meu). Certificatul ei de mostenitor s-a pierdut, iar ea a murit de mult. Sotul ei a murit, copii ... (vezi toată discuția)