avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune inregistrata in baza de date dupa 27 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune inregistrata in baza de date dupa 27 ani

Va rog sa ma ajutati cu un sfat sint disperata. In 1986 a decedat unchiul meu fratele mamei fara copii iar dupa 3 luni a decedat si mama mea. Sucesiunea nu s-a dezbatut nu am fost citata nici eu nici mama mea si nici un notar nu a fost la noi acasa, in acea vreme mama era bolnava in pat. In iulie 2011 a decedat si sotia unchiului. Inainte de decesul sotiei unchiului mi-a eliberat Primaria ANEXA 24 in care sint trecuta doar eu si sotia lui. In anul 2012 mi sa eliberat de catre un notar o Incheiere din care reiese ca dupa unchiul meu nu s-a dezbatut succesiunea iar in 2013 o Incheiere din care reiese ca nu s-a dezbatut succesiunea nici dupa sotia unchiului.
De curind am descoperit un testament olograf datat si semnat de unchiul meu cu un martor fapt pentru care m-am adresat unui notar din raza teritoriala pentru a-mi elibera un certificat de calitate de mostenitor dupa unchiul meu.
Am ramas socata cind notarul mi-a spus ca succesiunea dupa unchiul meu s-a dezbatut inca din 1986 cind a decedat unchiul meu, insa a fost inregistrata doar in februarie 2013.
Fara stirea mea sotia unchiului a vindut un teren inca in anul 2003 iar actul de vinzare cumparare s-a incheiat chiar la notarul care dezbatut succesiunea. Am lasat efectuarea unei expertize grafoscopice pe semnaturi din care reiese ca acest contract nu a fost semnat de vinzatoare respectiv de sotia unchiului. Pe internet am descoperit acest notar a fost condamnat pentru falsuri de catre curtea de apel fapt pentru care el nu mai este notar.
In locul lui a ramas fiul sau notar insa cind am solicitat actele care au stat la baza acestui contract (imobilile nefiind intabulate) a refuzat sa mi le dea. Am intrebat si pe notarul care a incheiat acel contract insa mi-a spus ca pe atunci se puteau face si asa contractele.
Interesant este faptul ca imediat dupa ce l-am intrebat in legatura cu contractul si i-am spus si ce a reiesit din expertiza, apare inregistrarea dezbaterii succesiunii iar toata arhiva se afla la sotia lui ea fiind tot notar.
Nu stiu cum sa procedez nu inteleg de ce aceasta inregistrare a succesiunii a avut loc doar dupa ce am intebat acesti notari in legarura cu contractul semnat in fals. Semnatura de pe exemplarul aflat la notar nu se indentifica cu semnatura aflata pe exemplarul aflat la comparator si nici cu semnatura sotiei unchiului depusa pe un testament incheiat tot la acest notar dupa care a fost vindut terenul fara stirea mea prin acest contract. Imi poate cineva da un sfat in acest sens? Mai pot ataca acel certificat de mostenitor? Exista undeva in arhiva acel certificate de mostenitor in original s-au doar in copie?
Cel mai recent răspuns: ContSters238389 , utilizator 13:42, 9 Ianuarie 2014
In mod normal orice act incheiat de catre un notar se transmite camerei notarilor la data cand s-a inchieat actul.. Originalul se afla si in arhiva notarului care a emis actul. Solicitati actele ce au ce a stat la baza incheierii acelui certificat. Cereti camerei notarilor o copie a acelui certificat si data cand a fost inscris. Testamentul pe cine lasa mostenitor ? Din pacate se mai intampla si asemenea lucruri. Faceti plangere la forurile ce pot face ancheta in acest caz.
Ultima modificare: Joi, 9 Ianuarie 2014
Alexandrina Mihai,
Trebuie sa formulati in instanta actiune in constatarea nulitatii absolute a certificatului de mostenitor.In mod obligatoriu biroul notarial care a emis certificatul trebuie sa detina si originalul iar pe parcursul procesului puteti sa solicitati instantei sa-i puna in vedere sa prezinte originalul ca fiind un inscris ce nu se afla in posesia dvs.
Insa din punct de vedere legal sunt multe aspecte juridice ce necesita o atenta analiza anterior promovarii unei astfel de actiuni intrucat consider ca o asemenea actiuni trebuie demarata cu cat mai multe atuuri data fiind si taxa de timbru pe care o implica.
Va multumesc mult pentru raspuns chiar miine voi trece la camera notarilor publici. Testamentul este in favoarea mea dar nu am inteles bine la ce foruri ce pot face ancheta va referiti?
Wa multumesc mult pentru raspuns dar notarul care a intocmit certificatul de mostenitor nu mai este notar doar fiul sau care cu siguranta nu i-mi va elibera nici o copie dupa cum nu mi-a eliberat nici copii dupa actele care au stat la baza incheierii contractului de vinzare cumparare. Impotriva cui ar trebui sa ma judec a notarului daca cer nulitatea absoluta a certificatului de mostenitor? In ce priveste taxa de timbru o voi plati. Ma puteti ajuta sa formulez cererea in constatarea nulitatii certificatului de mostenitor bine inteles o sa va achit contravaloarea acestui serviciu.Miine si trec pe la camera notarilor publici

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare certificat de calitate de mostenitor gaby83 gaby83 As avea o intrebare si anume daca notarii din raza teritoriala refuza eliberarea unui cerificat de calitate de mostenitor as putea sa ma adresez in acest sens ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters238389 ContSters238389 Buna ziua, va rog mult daca e posibil sa-mi dati un sfat. Unchiul meu fratele mamei a decedat acum 25 ani. El nu a avut copii. Eu sint unica mostenitoare in ... (vezi toată discuția)
Vinzare mostenire neintabulata ContSters238389 ContSters238389 Va rog mult pentru un raspuns: unchiul meu a decedat acun 28 ani neavind copii eu si sotia lui nu am dezbatut succesiunea. Mostenirea (imobile primite de ... (vezi toată discuția)