avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract telefonie mobila
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract telefonie mobila

am o intrebare: cat de legale sunt penalizarile de 0,1%pe zi pana la stingerea datoriilor in cazul unui contract de telefonie mobila reziliat de operator acum 6,7 ani?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Casa de Avocatura Dobrescu , Avocat 16:04, 22 August 2013
Penalizarile sunt legale daca sunt trecute in contract si ati semnat contractul.
Buna ziua!
Penalizarile de intarziere sunt mentionate in contractul semnat cu firma de telefonie mobila, astfel prin incheierea acelui contract ati acceptat clauzele prevazute de acesta. In schimb, Codul de procedura Civila stabileste, la articolul 405, alin. 1, ca termenul de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita in materie civila sau comerciala, atunci cand este vorba de o obligatie baneasca, este de 3 ani. Dupa implinirea celor 3 ani de la data ultimei facturi achitate, debitorul nu mai are dreptul, potrivit legii, de a solicita creditorului restituirea banilor

Cu deosebita consideratie
Av. Bogdan Dobrescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit neplatit alina_25 alina_25 Persoana i-a in 2004 un credit de 10.000 euro scandenta 2010 din 2006 nu il mai achita primeste tot felulde amenintar dar acea persoana nu are ... (vezi toată discuția)
Cum scap de recuperatori lupulescuvictor lupulescuvictor Buna ziua. Am si eu o problema. Am avut un abonament la o anumita firma de telefonie mobila incheiat in data de 23.07.2007. Intre timp fortat de inprejurari ... (vezi toată discuția)
Despre termenul de prescriere, nu doar pareri, ci baza legala narcisa_salbatica narcisa_salbatica Buna seara! Pentru un credit contractat in 2008, s-au achitat rate pana la cea aferenta lunii decembrie 2009. Dupa aceea, au urmat desigur telefoane si adrese, ... (vezi toată discuția)