avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Evacuare fost proprietar
Discuție deschisă în Executare silită

Evacuare fost proprietar

Buna ziua! Va adresez si eu o intrebare pentru ca sunt intr-o situatie pe care nu am mai intalnit-o (nici macar in discutiile dvs).

Am cumparat o casa in 15 iunie, i-am acordat fostei proprietare termen pana la 30 iulie sa o elibereze.

Doamna si-a cumparat o alta locuinta in care doarme, locuieste, dar si-a lasat multe lucruri in vechea locuinta (saci cu haine, mobila veche dezmemebrata samd). In fiecare saptamana casa arata mai rau (gunoaie in casa, mizerie, apa ce se scurge din instalatii pe podea, improvizatii electrice etc). Eu nu stiu adresa noii sale locuinte.

M-a rugat sa o mai las cateva zile in augst, am amandat de 3 ori acest termen.

ieri mi-a dat cheile casei, dar si-a pastrat un rand de chei, nu si-a luat lucrurile, a refuzat sa semneze un PV de predare - primire a casei, sa citim contoarele etc

In contractul de vanzare-cumparare scrie ca "Prezentul inscris constituie titlu executoriu servind la evacuarea vanzatoarei in cazul nerespectarii termenului de eliberare stabilit mai sus"

Practic eu am chei de la casa, act de vanzare cumparare, intabulare si trecere pe rol pe numele meu, insa mai am lucruri ale doamnei in casa si nu am un PV de predare primire a casei.



Ce se intampla daca schimb incuietoarele casei? Incalc vreo lege? Ar trebui sa apelez la un executor judecatoresc? Cat ar dura procedura de evacuare?


Multumesc frumos





Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 15:35, 20 August 2013
in contextul in care si-a ridicat TOATE bunurile si v-a predat si cheile de acces, puteti sa schimbati incuietoare, devenind proprietar deplin, de drept si in fapt.
Ultima modificare: Marți, 20 August 2013
Cezar augustin Dinu, Avocat
In temeiul contractului de vanzare cumparare care prevede inclusiv termenul de eliberare spatiu cu destinatia de locuinta ,notificati oficial vanzatorul cu obligatia respectarii obligatiilor asumate,inclusiv ridicarea bunurilor din bunul imobil al carui prooprietar sunteti de fapt si de drept
Si daca nu sunt cumulate toate conditiile (adica mi-a predat cheile, dar nu si-a luat toate lucrurile), ce se intampla daca schimb incuietorile?
Ultima modificare: Marți, 20 August 2013
karina_35, utilizator
puteti schimba oricand incuietorile, nu are dreptul sa locuiasca acolo. ii puteti depozita bunurile undeva, ca sa si le ia. Daca nu aveti pv nici nu are cum sa dovedeasca faptul ca le-a lasat in casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa cumpăr o garsionera,actualul proprietar a înștiințat ... Levy1923 Levy1923 Bună. Vreau sa cumpăr o garsionera,actualul proprietar a înștiințat prin executor chiriașul ca,în 30 de zile sa paraseasca imobilul si sa predea cheile. ... (vezi toată discuția)
Furt din apartament după vânzare danieldumitru411 danieldumitru411 BUNA SEARA. Am cumparat de curand un apartamen iar la negociere am stabilit de cumun acord cu vanzatorii ca in pretul stabilit ramane si mobilierul mai putin ... (vezi toată discuția)
Apartament cumpărat georgianav georgianav Am cumpărat un apartament acum 2 săptămâni. Avem termen de eliberare de foștii proprietari 30 de zile, dar nu locuiesc acolo. Ni s-a dat cheile să putem ... (vezi toată discuția)