avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Unde ma pot adresa pentru a vedea cursul unui dosar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Unde ma pot adresa pentru a vedea cursul unui dosar

Datele problemei :
Mi s-a furat un bun de pe proprietate. Intreband in stanga si in dreapta am gasit bunul meu in curte la un consatean. Am sunat la 112, a venit politia, s-a instrumentat cazul, am furnizat o groaza de detalii ca sa dovedesc ca respectivul bun este al meu(este vorba despre un stup de albine - deci doar elemente vizuale care nu aveam cum sa le vad de la distanta). Cazul a fost preluat de seful de post din sat (comuna poienarii burchii, Prahova) care imi tot zice ca miercuri l-a prezentat pe infractor la procuror, ca miercuri il duce la detectorul de minciuni, ca miercuri il trimite in judecata...in fine o sumedenii de "miercuri" se intampla ceva, culminand cu miercuri a fost dus dosarul la parchet si ca o sa primesc instiintare acasa.
Nu stiu care este procedura dar fapta s-a intamplat pe 5.01.2013 si oficial nu am nici o informatie nici pana in momentul de fata. Seful de post mi-a dat un numar caz la politie 429006/2013 si un nr parchet 614/p/2013 .
Din ce am inteles de la alti oameni din sat , omul e recidivist, au mai fost furati de respectivul si tot asa au facut plangere la politie si nu s-a intamplat nimic. Lumea povesteste ca respectivul a lucrat pe acasa la seful de post si asta il face scapat mereu.

Cum sa procedez in situatia asta ?
Ultima modificare: Marți, 20 August 2013
bbclaudiu, utilizator
bbclaudiu a scris:

. Seful de post mi-a dat un numar caz la politie 429006/2013 si un nr parchet 614/p/2013 .

Seful de post v-a dat nr.de caz in scris cu stampila politiei si semnatura lui,sau v-a raspuns asa verbal?

Daca vi s-a comunicat in scris si aveti si nr.de dosar aflat la parchet,mergeti la parchet si interesati-va la ce procuror i s-a distribuit lucrarea cu petitia dvs,apoi programati-va la o audiere la acel procuror si vedeti care este stadiul cercetarilor efectuate pana in prezent.
Mergeti la parchet si va interesati de stadiul dosarului, aratand numarul de dosar dat de politist.
Solicitati sa vi se comunice rezolutia data in dosar.
Daca va nemultumeste rezolutia data, faceti plangere la prim-procuror.
Daca va nemultumeste plangerea data de prim-procuror, faceti plangere la instanta.
Aratati ca va constituiti parte civila.

...

Cel mai bine ar fi sa va angajati un avocat, care va sti cu siguranta tot ce are de facut!
Problema este ca stau in Bucuresti si imi este cam peste mana sa ma duc pana la Ploiesti si sa ma trezesc ca trebuie sa ma programez . Cele doua numere pe care mi le-a comunicat seful de post au fost verbale.
Eh... si la asta sunt buni avocatii ...

:bow:
Trimite-ti prin posta o cerere la parchet prin care sa solicitati sa vi se comunice stadiul cercetarilor in dosarul 614/P/2013.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copiere dosar penal ! ContSters327384 ContSters327384 As dori sa aflu ce s-a intamplat cu un dosar de al meu , tot trimit cereri catre politie si parchet si nu primesc decat ca plangerea a fost inregistrata la ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati sa gasesc o cale legala prin care sa oblig ... Camelia63 Camelia63 Va rog sa ma ajutati sa gasesc o cale legala prin care sa oblig procurorul de caz sa imi finalizeze o plangere penala din 2013 care are urmatorul parcurs: - ... (vezi toată discuția)
Plangere penala fara raspuns roxanam79 roxanam79 Buna am si eu o problema daca se poate sa ma ajutati am facut o plangere penala la parchet privind distrugere,incalcarea dreptului de proprietate,organul de ... (vezi toată discuția)