avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Radiere drept abitatie pe viata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Radiere drept abitatie pe viata

Buna ziua. Doresc sa vand o casa pe care am mostenit-o de la parintii mei. Ei au cumparat casa in 1972, dar unul din proprietari si-a rezervat dreptul de abitatie pe viata, dar acest drept nu a fost inscris in cartea funciara si doar in contractul de v-c. Chestia e ca nu a locuit niciodata in casa. Acum vreau sa vand casa si notarul imi zica ca trebuie sa iau acordul fostului proprietar, cu care nu sunt in relatii tocmai bune. Se poate anula acel drept cumva?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 21:46, 20 August 2013
Codul civil:

Art. 557
Uzufructul se stinge prin moartea uzufructuarului, prin expirarea termenului pentru care uzufructul a fost acordat, prin consolidarea sau întrunirea asupra aceleiaşi persoane a ambelor calităţi de proprietar şi de uzufructuar;
prin neuzul dreptului de uzufruct în decurs de 30 de ani

Art. 565
Drepturile de uz şi de abitaţiune se stabilesc şi se pierd în acelaşi chip ca şi uzufructul.

Ultima modificare: Marți, 20 August 2013
themis, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Habitatie viagera ccccarla ccccarla Buna ziua, in anul 1997 am cumparat un apartament,in acel moment aveam prieten9cetatean italian) si este trecut cu habitatie viagerav in cobtract.Din anul ... (vezi toată discuția)
Inițierea unui nou proces pentru anularea unui drept de abitație. ce șanse am, ținând cont de faptul că deținătorul dreptului a distrus parțial casa și nici nu mai locuiește acolo? paula38 paula38 Buna ziua,situatia mea este una complicata,in 2014 am intentat un proces pt inlaturarea unui dr de abitatie dintr-un contract de vanzare -cumparare,motivul ... (vezi toată discuția)
Informatii CristinC63 CristinC63 Buna ziua! Am si eu o intrebare la care as fi foarte bucuroasa daca as primi un raspuns. Eu am facut un act de vanzare catre fiica mea cu uzufruct ... (vezi toată discuția)