avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulentul de insertie poate fi acordat si în ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulentul de insertie poate fi acordat si în perioada concediului de risc maternal?

O colegă de serviciu s-a întors din concediul pentru creștere copil înainte ca acesta să împlinească vârsta de un an. A beneficiat de stimulent în cuantum de 500 ron și în prezent este însărcinată cu cel de-al doilea copil.
A optat pentru concediul de risc maternal. Conform dispoziilor legale, art.17 din OUG 111/2010: Dreptul la stimulentul de inserţie prevăzut la art. 7 încetează cu ziua următoare celei în care:
(.............)
b) beneficiarul nu mai realizează venituri supuse impozitului ...............
În acest caz (concediu de risc maternal) nu ar beneficia însa mi-a comunicat că realizeaza venituri dintr-un contract de închirierea al unui imobil.
Care este parearea dvs. poate primi stimulent în continuare până la împlinirea vârstei de doi ani a primului copil?

Mulțumesc anticipat pentru suportul juridic!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:33, 20 August 2013
1. Din Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Se poate acorda stimulentul de inserţie pe perioadele în care persoana beneficiară se află în concediu medical, concediu pentru îngrijirea copilului bolnav, alte tipuri de concedii medicale acordate în baza prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare?

Solutie:
Pe perioada concediilor medicale, concediilor pentru îngrijirea copilului bolnav sau altor tipuri de concedii reglementate de OUG nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare, deoarece în aceste perioade sunt realizate venituri supuse impozitului pe venit, respectiv venituri din salarii, activităţi independente sau agricole, persoana poate beneficia de stimulentul de inserţie.

2. Conform Codului fiscal veniturile din indemnizatii pentru concedii medicale sunt asimilate veniturilor din salarii deci va beneficia in continuare de stimulentul de insertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical și stimulentul de insertie DraguM DraguM Buna ziua, ma puteți lămuri si pe mine, va rog, sunt in următoarea situație: Sunt in ccc și din nou însărcinată. As dori sa știu dacă mi se acorda ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie suprapus cu concediu medical de lauzie Ada30teo Ada30teo Daca acum primesc stimulent de insertie dar urmeaza sa intru in concediu medical de lauzie, mai pot beneficia de stimulent pe durata acestui concediu pana la ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie mihaelaancuta mihaelaancuta In cazul in care reincep activitatea ( terminarea concediului de crestere copil) si intru in concediu medical incepand cu data de 01.02.2017 , beneficiez de ... (vezi toată discuția)