denisas a scris:
Potrivit art 31 alin (1) din OG 2 / 2001plangerea impotriva procesului-verbal se face in termen de 15 zile de la data inmanarii sau dupa caz de la data comunicarii.
Din cele spuse de dvs inteleg ca ati primit procesul-verbal pe loc, ar trebui sa verificati data si sa vedeti daca ma sunteti in termen, in caz contrar plangerea va fi respinsa ca tardiv introdusa.
Plangerea se depune la judecatoria in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia si nu unde aveti dvs domiciliu.
Daca nu aveti interes sa urgentati judecarea cauzei (atunci cand nu sunt sanse foarte mari sa se pronunte o hotarare favorabila), puteti sa depuneti plangerea si la judecatoria sectorului unde locuiti si in acest fel se va tergiversa judecarea.
Dupa depunerea plangerii, solicitati un certificat de grefa de la judecatorie (se depune o cerere, un timbru de 0.15 lei si o taxa de timbru de 1 leu, pe care o achitati la CEC sau la trezorerie).
Mergeti la politie cu certificatul de grefa si dovada si vi se va elibera permisul.
Daca plangerea va fi respinsa trebuie sa returnati permisul:(, partea buna este ca nu se plateste taxa de timbru.
Bafta!
Luni ar fii ultima zii in care as putea depune contestatia.Sper sa nu mi-o refuze judecatorul de serviciu. Daca ajungem la un proces ,imi trebuie obligatoriu un avocat care sa imi apere interesele? Certificatul de grefa....il cer procurorului caruia ii las contestatia?Lamuriti-ma va rog...nu stiu cum se procedeaza ,nu am mai trecut niciodata prin asa ceva...stiu doar ca imi vreau cu disperare permisul inapoi pentru ca fara el...sunt egal cu zero....afacerile mele se duc de rapa...