avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis suspendat pentru viteza
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis suspendat pentru viteza

Buna seara! As avea sii eu va rog nevoie de un sfat.Acum 2 saptamani , circulam cu auto propriu,pe un drum unde limita de viteza este 70 de km/ora.Am fost oprita de agentii de circulatie,care mi-au spus ca am fost inregistrata de aparatul radar cu 104 km/ora.Bineinteles ca mi-au suspendat permisul de conducere pe 90 de zile. M-a sfatuit sii pe mine cineva sa fac o cerere la judecatoria de care apartin cu domiciliul,in care sa specific viteza ( sa adaug copie a procesului verbal)si sa cer sa imi fie restituit permisul ,(iar cei 4-5 metrii peste 100 de km,pot fii eroare de metrologie a aparatului radar).Intrebarea mea este:pot face aceasta cerere?exista aceasta modalitate de a-ti recupera permisul mai devreme?!?aceasta cerere inseamna deschidrea unui proces in care ma judec cu Politia rutiera?
P.S. amenda aferenta am platit-o ,si pot dovedii cu chitanta,......
Ajutati-ma va rog sii lamuriti-ma urgenttttt pentru ca dovada expira pe 20 martie......:((:((:((:sorry:
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 23:39, 4 Mai 2009
Avand in vedere ca situatia s-a schimbat in sensul ca limita de viteza este de 50 km/h tocmai v-au mai scazut sansele de recuperare a permisului deoarece masura dispusa (retinerea permisului) este perfect justificata in aceasta situatie. Ar fi foarte bine sa consultati un avocat in aceasta privinta insa daca spuneti ca luni este ultima zi formulati dvs o plangere contraventionala pe care ulterior (la primul termen) o veti preciza pe baza sfaturilor avocatului. Chiar si asa aveti sanse sa primiti un buletin de verificare metrologica pentru un alt aparat radar ori a carui valabilitate a expirat ceea ce ar duce la anularea procesului verbal de contraventie.

Legat de certificatul de grefa, procedura este urmatoarea:
1. Formulati si depuneti plangerea contraventionala la judecatoria pe raza careia a fost constatata fapta;
2. Solicitati de la judecatorie (pe baza de cerere scrisa)eliberarea unui certificat de grefa (de obicei se da a doua zi daca vorbim de o instanta aglomerata); aveti nevoie de un timbru judiciar de 0,15 lei si o taxa de timbru de 1 leu;
3. Cu certificatul de grefa mergeti la SRP care v-a retinut permisul si veti completa o cere prin care solicitati restituirea permisului de conducere (de obicei se restituie pe loc).

Daca sunteti prea ocupat, puteti angaja un avocat sa se ocupe de toata procedura.
Ca o paranteza va recomand cu caldura sa achizitionati un detector radar chiar si din clasa celor la 150-180 lei, care va va feri de multe alte amenzi + pucte de penalizare pe viitor, deci investitia o recuperati imediat. :D

Succes va doresc,
Av. Adrian Posdarie
Buna ziua,

Ma confrunt cu aceiasi situatie (104 km in limitare de 50 km). Imi puteti spune daca ati rezolvat prin contestatie?
Multumesc,
Daniel PANA
salut.....akma 2 zile m-au prins intr-o localitate din judetul botosani cu viteza de 102 km/h unde limita era de 50 km/h....sh bineinteles mi-au suspendat permisu 90 de zile.....are rost sa fac o contestatie???dak da unde unde sh ce imi trebuie.....app yo is din jud iasi
pycyu a scris:

salut.....akma 2 zile m-au prins intr-o localitate din judetul botosani cu viteza de 102 km/h unde limita era de 50 km/h....sh bineinteles mi-au suspendat permisu 90 de zile.....are rost sa fac o contestatie???dak da unde unde sh ce imi trebuie.....app yo is din jud iasi

Daca am inteles bine, este vorba de suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 zile intrucat ati circulat intr-o localitate cu 102 km/h, limita fiind de 50 km/h.
Dupa parerea mea merita sa contestati procesul verbal intrucat exista sanse de a inlocui suspendarea dreptului de conducere cu aplicarea a 6 puncte de penalizare.
Contestatia trebuie s.o depuneti in termen de 15 zile la judecatoria la care este arondat locul in care s-a savarsit contraventia.

:offtopic: Va recomand ca pe viitor sa scrieti romaneste. Nu am inteles cuvintele: akma, sh, dak, app,yo.
Este chiar obligatoriu sa scrieti in romana, fara "inflorituri", potrivit regulamentului de postare: www.avocatnet.ro/content/tag...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis pentru radar PGhe PGhe ciculam cu viteza de apoximativ 100 km la ora la iesirea din oras,dar nu mi-am imaginat ca semnul de restrictie inca este de 50 la ora Am fost prins de radar ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal suspendare permis conducere 90 zile florink florink buna ziua. Incep prin a mentiona ca nu am foarte multe cunostinte din mediul juridic. Astfel, orice sfat este binevenit. Doresc sa fac o ... (vezi toată discuția)
Prins de radar cu 103 km/h. mă poate ajuta marja de 3% a radarului? Bogdan00 Bogdan00 Bună ziua, Zilele trecute am fost prins cu radarul într-o localitate cu limita de 50 km/h, eu având 103 km/h (cel puțin așa mi-a fost arătat pe ... (vezi toată discuția)