Un chirias preia cu acordul proprietarului contractual de furnizare energie electrica pe perioada derularii contactului de inchiriere.Enel opreste chiriasului o garantie pentru o eventuala neplata.Chiriasul denunta anticipat contractual de inchiriere si nu achita factura Enel.Prorietarul se prezinta sa-si preia contractual de furnizare energie electrica,dar Enel ii pune acestuia in vedere ca trebuie achitata factura de energie consumata de chirias si neachitata desi exista garantia depusa de acesta,altfel nu poate intra in posesia contractului.La intrebarea ,,de ce nu va acoperiti paguba din garantia depusa de chirias ",raspunsul este naucitor.<<Nu putem sa acoperim factura din garantie,ca trebuie intai sa-l actionam in judecata>>.Atunci ,cum justifica Enel retinerea acestor sume cu titlu de garantie?Eu consider asta un abuz.Va rog sa ma lamuriti daca gresesc si va multumesc.
Nu inteleg care sunt motivele pentru care un proprietar ar acorda unui chirias dreptul de a prelua un contract de furnizare a unor utilitati (energie, apa, etc.) pentru un imobil care ii apartine!
De ce nu i-ar transmis si dreptul de proprietate cu aceeasi ocazie?
Chiriasul trebuie sa plateasca o o suma pentru utilizarea proprietatii, contractele trebuie sa ramana pe numele proprietarului.
De vreme ce se practica si furnizorii de utilitati au chiar proceduri stabilite pentru aceste situatii,inseamna ca exista motive.Intrebarea mea era cum este protejat clientul care utilizeaza aceste servicii si daca ele sunt corecte?Va multumesc pentru interes.
Daca exista astfel de proceduri atunci in aceste proceduri trebuie sa existe si metoda de protejare a proprietarului.
Mai mult decat atat, aceasta metoda trebuie sa existe clar precizata in contractul prin care proprietarul cesioneaza contractul de utilitati in favoarea chiriasului.
In acel contract trebuia sa fie mentionat faptul ca chirisul nu are dreptul sa rezilieze contractul sau sa il cesioneze in favoarea altei persoane.
Astfel de reguli sunt niste reguli normale in cadrul contractelor de cesionare.
Contractele trebuie sa fie in favoarea proprietarului si nu al chiriasului.
In contractul respectiv exista dreptul chiriasului de a rezilia (denunta) contractul?
Daca raspunsul este afirmativ, care sunt prevederile in cazul in care acesta denunta contractul?
Nu cred ca furnizorul trebuie sa il actioneze in judecata ptr garantii deoarece un contract este titlu executoriu iar daca exista garantii retinute atunci se pot retine direct acele garantii.
Intreb mai simplu.De ce Enel opreste o garantie daca la incetarea contractului de furnizare energie electrica,nu acopera din aceasta suma facturile neachitate si forteaza mana celui care preia contractual sa le achite?