avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract notarial imprumut, prescris?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract notarial imprumut, prescris?

Salut. In anul 2008 am facut un contract notarial cu o persoana X l-am imprumutat cu o suma de bani pentru o perioada de o saptamana cum era scris si in contractul notarial. Persoana respectiva in acel timp era sub urmarire penala se judeca in libertate pentru nu stiu ce infractiune. Problema este ca el a fost arestat la un an si ceva dupa ce noi am facut contractul iar eu in tot acest timp nu l-am dat in judecata pentru ca el a tot zis ca imi da banii. El acum a iesit din penitenciar in anul 2012 in septembrie. I-am cerut banii si a zis ca nu mai imi da nici un ban ..pentru ca s-a prescris contractul ?!! Are dreptate ? Nu mai pot recupera banii ?
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 21 August 2013
Mihai821, utilizator
Cel mai recent răspuns: Casa de Avocatura Dobrescu , Avocat 16:00, 22 August 2013
Cam are dreptate :(
Banii pot fi recuperati doar daca i-ar restitui de bunavoie,puteati sa-l dati in judecata in termen de 3 ani de la data cand imprumutul era scadent.
pai am inteles ca daca il aresteaza sau este sub urmarire penala nu mai este termenul de 3 ani cel de prescriere... Nu stiu daca am inteles bine ce mi-a spus cineva..
Buna ziua,

In anul 2008 partilor le era interzis sa modifice termenul de prescriptie, prin urmare se aplica termenul general de 3 ani, prevazut la art 2517 din noul cod civil.

Acest termen se aplica tuturor actiunilor prin care se valorifica drepturi de creanta atunci cand nu exista un termen special. In plus, inscrisul autentic este titlu executoriu, (deci nu ati fi avut nevoie sa il actionati in instanta) ati fi putut trece la o executare silita, dar dreptul de a obtine executarea silita s-a prescris dupa 3 ani de la data nasterii dreptului de a obtine executarea.

Cu deosebita considerarie
Av. Bogdan Dobrescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit neplatit alina_25 alina_25 Persoana i-a in 2004 un credit de 10.000 euro scandenta 2010 din 2006 nu il mai achita primeste tot felulde amenintar dar acea persoana nu are ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut mariusiancu87 mariusiancu87 Am incheiat un contract de imprumut in aprilie 2008. Am mers la executor pentru a ma ajuta sa recuperez banii si a spus ca nu mai pot face nimic pentru ca au ... (vezi toată discuția)
Recuperari cheltuieli de judecata cireasam cireasam buna ziua. am si eu o problema. in urma cu aproape 2 ani socrul meu socrul meu a fost dat in judecata de cineva precum ca ar fi proprietar pe un teren ... (vezi toată discuția)