avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... 14 ani, pasaport, calatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

14 ani, pasaport, calatorie

suntem divortati, eu am custodia, iar fiul nostru va implini 14 ani. are nevoie de acordul celuilalt parinte pt a obtine cartea de identitate, pasaportul si apoi calatori in Spania, insotit de o ruda?
Cel mai recent răspuns: ContSters101235 , utilizator 13:03, 23 August 2013
Ce inseamna " eu am custodia" ? Ce scrie in hotarare, aveti copilul in incredintare sau exercitati autoritatea parinteasca in comun cu tatal ?
in hotarare (data 2004) scrie doar ca mi se incredinteaza minorul pt crestere si educare, nimic mai mult.
Nu aveti nevoie de acordul tatalui pt nimic. Peste tot veti prezenta acea hotarare.
dar pt calatoria in Spania?
Puteti calatori oriunde.

Alte discuții în legătură

Iesire din tara cu un copil minor felice76 felice76 Buna ziua! As dori sa ma informati cu privire la conditiile care sunt impuse pentru iesirea din tara a unui copil minor.Precizez ca imi este incredintat ... (vezi toată discuția)
Plecare in strainatate cu copil alinus31 alinus31 Buna ziua! Am si eu o nelamurire.Si anume : sunt divortata de 7 ani , fata fiindu-mi incredintata spre ingrijire si crestere, dar tin sa precizez ca a ramas cu ... (vezi toată discuția)
Minor in strainatate daniela1171 daniela1171 sunt divortata si am o fata de 11 ani ,intrebarea mea este daca as vrea sa plec intr o excursie in strainatate cu fata ce acte am nevoie .Este necesar acordul ... (vezi toată discuția)