avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mana dreapta in ghips - legal, e voie sa conduci?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mana dreapta in ghips - legal, e voie sa conduci?

Buna ziua,
As dori sa știu dacă exista vreun articol in legislatie care interzice conducerea unui autovehicul cu cutie automata când mana dreapta este in ghips.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 20:52, 25 August 2013
Un singur raspuns autorizat de la dl.avocat Marcel Mihalache...La limita legii iti asumi raspunderea.Niciodata politia nu va da in scris asa ceva.Un sfat:amana drumul pana cand scoti mana din ghips.
Si eu cred ca este mai bine sa amanati deplasarea. Ganditi-va ca o lovitura accidentala in ghips poate provoca o durere care sa va blocheze reactiile timp de cateva secunde, posibil fatale.
Daca totusi, sunteti obligat sa o faceti exista pentru astfel de cazuri un maner sferic care se fixeaza cu un colier de volan si joaca rolul unei manivele permitand rotirea volanului cu o singura mana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am o întrebare: exista articol de lege care îmi interzice ... Cosmin6610 Cosmin6610 Buna ziua am o întrebare: Exista articol de lege care îmi interzice să conduc daca am o mana care am făcut operație la ea mai exact la cot și momentan o ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto persoane cu handicap viliszabo viliszabo As dori sa stiu daca baneficiez de scutire de la taxa de mediu pt.autoturisme, mentionez ca am handicap gr.2 accentuat permanent ( amputatie mana dreapta ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap accentuat axellcom axellcom Buna ziua. O ruda are certificat de handicap accentuat (stoma). Intrebarea este daca este scutit de la taxa auto pentru o masina care o aduce . In lege zice ca ... (vezi toată discuția)