avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... dosar penal pentru......
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

dosar penal pentru......

Am fost implicata intr-un ''accident de circulatie'', mai exact ma aflam pe cal. Dorobantilor catre Romana si de pe contrasens venea o persoana de la salubritate cu un tomberon de gunoi, am oprit masina eu aflandu-ma pe banda 1 am vrut sa efectuez manevra de depasire in acel moment nu se putea deoarece pe banda 2 se circula intens am asteptat pe loc pana se elibereaza banda ca sa pot depasii, acea persoana a impins tomberonul pana in aripa dreapta spate a masinii mele eu fiind cu botul masinii spre stanga pt depasire si cand am plecat de pe loc tomberonul a fost prins intre bordura si masina mea si persoana care il impigea era in laterala tomberonului si i-a fost prins piciorul intre bordura si tomberon, am oprit am intrebat ce cauta acolo pe carosabil (conf. Codului Rutier sectiunea a-3-a, Art. 72, al. 5 cei care imping sau trag carucioare sunt asimilate pietonilor), mai exact el nu avea voie sa circule pe carosabil, l-am intrebat ce are , mi-a raspuns ca-l doare piciorul eu l-am rugat sa mearga la spital si el mi-a zis ca nu are cu cine sa lase tomberonul cu toate ca la vreo 10 m mai in spate era un coleg pe care eu il intrebasem o adresa, am urcat in masina si am plecat mai departe. Dupa 10 zile am fost chemata la Udriste la cam 2 (accidente cu autor necunoscut), am dat o declaratie cum s-a desfasurat incidentul si la dosarul care era atunci exista o hartie eliberata de Spitalul Floreasca doar cu antet fata stampila sau vreo parafa a vreunui medic unde scrie ca este o entorsa si persoana in cauza mi-a facut plangere penala. Precizez ca mi s-a suspendat dreptul de conducere eliberandu-mi-se o dovada fara a avea dreptul de a conduce. Va rog sa ma sfatuiti ce este de facut in acest caz si unde trebuie sa merg pentru a-mi rezolva aceasta problema, la Politie am fost in data de 09.03.09 si nici pana azi nu am un raspuns referitor la dreptul de a conduce (precizez ca masina mea nu are decat o infundatura sub orificiul de la benzina deci nu aveam cum sa-l lovesc eu ci el a impins tomberonul in masina mea, la politie nu mi s-au fact poze la masina doar s-au uitat).
Cel mai recent răspuns: adrianatess , utilizator 14:05, 24 Aprilie 2009
in aceasta faza a cercetarilor, va trebui tot la Politie sa incercati sa dezlegati problema, eventual sa solicitati si ajutorul unui avocat.
incerc in fiecare zi dar acelasi raspuns: asteptati ! ce? ei stiu

am facut inclusiv cerere catre Procuror si tot nimic. Oare sunt un pericol public? posed pernis din 1996 si nu am nici o amenda de circulatie pana acum si slava domnului ca de condus sunt satula.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2009
Gabriela Mihai, Avocat
Plangerea penala se poate face numai in cazul in care numarul zilelor de ingrijiri medicale depaseste 10. Numarul zilelor de ingrijiri medicale se stabileste de catre medicul legist, nu de catre medicul curant din spital sau policlinica. Asa ca hartia de la spital nu are nicio valoare chiar daca ar fi fost stampilata si parafata.
Mergeti si solicitati (ar fi bine in scris) certificatul de constatare medico-legala a victimei. Daca nu exista solicitati de urgenta redobandirea dreptului de conducere. In caz contrar puteti sa reclamati pe politisti pentru abuz in serviciu.
Numai bine va doresc.
deoarece am uitat cum m-am logat prima data acum apar sub un alt nume si vreau sa va spun ca problema mea nu s-a rezolvat nici pana la aceasta data si cred ca am nevoie de un avocat pana la urma cum fac sa iau legatura cu dumneavoastra? adica nu am primit nici citatie , nici dovada si nici la reconstituire nimic pana acum nu s-a intamplat si sun la politie si degeaba , atat am aflat ca persoana careia i s- a prins piciorul la roata tomberonului are doar 4 zile de ingrijiri medicale cu un diagnostic de contuzie. e normal sa nu mi se solutioneze in nici un fel dosarul?sau e posibil sa nu ajunga in instanta?adica nici macar dovada de circulatie nu mi se da.
am facut cerere catre procuror din prima zi si mi s-a respins, cum trebuie sa procedez, va rog sa ma ajutati in vreun fel daca se poate. va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident motor-camion Udrea.Paul Udrea.Paul Buna ziua, ma numesc Udrea Paul. In urma cu 3 luni am avut un accident cu motorul, fiind depasit de un camion, care a tras agresiv dreapta pentru evitarea ... (vezi toată discuția)
Accident cosmin_nasu cosmin_nasu Buna ziua am si eu urmatoarea problema...la data de 18.01.2018 am avut un accident mai exact vroiam sa ies cu dubita proprietate a firmei la care si acum sunt ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare de persoana mgheorghe mgheorghe Buna ziua, Va cer ajutorul in privinta unui accident rutier petrecut in urma cu un an. Am efectuat viraj stanga regulamentar ,am intrat pe strada dorita ... (vezi toată discuția)