avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Probleme cu inmatricularea
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Probleme cu inmatricularea

Salut!

Acum ceva timp am cumparat o masina si am facut toate actele cu proprietarul.Toate buna si frumoase,am facut asigurare pe numele meu,si vroiam sa ma apuc sa o inmatriculez.De acolo totul a luat o intorsatura urata,masina a tot inceput sa aiba probleme,am bagat ceva bani in ea,dar la sfarsit am zis ca nu mai are sens sa o mai repar,si nu am mai continuat cu inmatricularea.Apoi cineva s-a oferit sa cumpere masina,am zis macar sa ma aleg cu ceva din asta.Tipul a luat masina dar nu a terminat inmatricularea.Au trecut cam 9-10 luni de cand am cumparat eu masina si cam 6 de cand a luat tipul masina.Eu acum am 2 contracte vanzare cumparare si restul de acte sunt la el.Acum imi este frica sa nu ma dea in judecata primul proprietar pentru ca nu am inmatriculat masina.El din cate am inteles a radiat masina de la circa fiscala din orasul sau.Am de ce sa imi fie frica?La primarie,la fisc la politie nimeni nu imi poate da un raspuns concret
Cel mai recent răspuns: ContSters30487 , utilizator 10:23, 5 Aprilie 2009
Buna seara! Am si eu o nedumerire si, cum este tot in sfera asta, m-am gandit ca nu mai are rost sa deschid alt topic. Vreau sa cumpar un automobil de la o persoana care inca nu a "perfectat" procedura de vanzare cumparare cu fostul propietar (adica pe numele persoanei de la care vreau eu sa umpar este facut doar contractul vanzare-cumparare, la care se adauga certificatul de autenticitate de la r.a.r.). Acum, eu ma gandesc cum sa procedez: pot sa preiau actele asa cum sunt si, in baza certificatului vanzare-cumparare, sa definitivez procedura pe numele meu sau trebuie ca persoana de la care cumpar sa-si rezolve toate actele cu primul propietar si abia apoi s-o pot cumpara eu? Caz in care trebuie sa repet practic intreaga procedura, facuta pe aceasta masina acum nici o saptamana... Astept cu nerabdare si interes crescut un raspuns! O seara buna!
pot sa preiau actele asa cum sunt si, in baza certificatului vanzare-cumparare, sa definitivez procedura pe numele meu
Pai daca actele sunt pe numele altei persoane nu cred ca veti putea face acest lucru.
Cred ca varianta ca actualul propietar sa isi definitiveze actele iar apoi dvs sa va inmatriculati masina este cea mai potrivita si va scuteste de eventuale complicatii viitoare.
Mentionez ca vb numai din experienta personala. Succes!
Buna ziua! am mai vorbit cu tipul caruia i-am vandut masina , si el mi-a spus ca masina este radiata in momentul in care proprietarul se scoate de la taxe,si tipul respectiv a spus ca nu il intereseaza faptul ca este radiata,deci ii aduc vreun prejudiciu proprietarului de drept?
Mersi pentru raspuns! As vrea, totusi, ceva mai sigur, ca "al doilea vanzator" persoana de la care vreau sa cumpar eu, a mai adaugat ceva la suma de vanzare, pe motiv ca mi-a facut deja actele:radierea, certificatul de autenticitate, etc. Acum, eu vreau sa stiu sigur ca sa pot s-o refuz avand o certitudine!
pt a radia autoturismul de la circa financiara, ar fi trebuit sa existe un certificat de radiere stampilat de politie, asta insemnand ca este radiata din circulatie de pe numele fostului proprietar.Ar fi cel mai indicat sa luati legatura cu cel caruia a ti vandut autoturismul sa va intelegeti sa faca inmatricularea, sau sa mergeti sa i explicati fostului proprietar ca at i vandut masina altei persoane.

Alte discuții în legătură

Auto Mișu**7 Mișu**7 Rog cine știe,să mă facă să înțeleg câteva lucruri,am făcut prostia de a lăsa actele mașini în torpedou când am vândut mașina. Urma să facem ... (vezi toată discuția)
Se poate radia o masina de mine in urmatorul caz? silesax silesax este posibila radierea unei masini pe care am cumparato (un aro cu motor de bv) cu acte in regula dar careia nu vreau sa duc actele pina la capat de catre ... (vezi toată discuția)
Acte auto costyy73 costyy73 Am cumparat o masina ,la care am primit certificat fiscal si restul de acte necesare .Eu am inregistrato fiscal la primarie ,dar nu am inmatriculato si vreau ... (vezi toată discuția)