avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CERTIFICAT DE MOSTENITOR
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CERTIFICAT DE MOSTENITOR

Buna ziua ,

De unde se poate obtine certificatul de mostenitor ?
Ce acte sunt necesare ? Ce costuri ?
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 13:06, 21 August 2013
La notar. Este necesar certificatul de deces al autorului, acte doveditoare pentru toti mostenitorii(certificat de nastere, de casatorie pentru fete) anexa 24 de la primarie, acte care sa ateste proprietatile decedatului. Costul vi-l poate spune numai notarul deoarece exista o grila pentru fiecare tip de proprietate pe fiecare judet.
Ultima modificare: Miercuri, 21 August 2013
pusa2mimi, utilizator
Ce reprezinta anexa 24 de la primarie ?
In anexa 24 sunt trecute proprietatile dupa care defunctul a platit impozit si numele descendentilor Aveti nevoie de ea la notar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de mostenire mimiela mimiela Buna . Am si eu intrebari. Ce acte sunt necesare pentru deschiderea mostenirii. Daca, au trecut 6 -7 luni de la deces, cat costa taxa de mostenire. (vezi toată discuția)
Acte succesiune manuela39 manuela39 Ce acte sunt necesare pentru dezbaterea succesiunii la notar ( pentru teren ) ? Multumesc mult ! (vezi toată discuția)
Succesiune iulia pastrama iulia pastrama -Pot imputernici pe una din surorile mele(suntem 3 surori) sa ma reprezinte la dezbaterea succesiunii dupa tatal nostru ,recent decedat? -Dupa decesul mamei ... (vezi toată discuția)