avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt telefon din camera
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt telefon din camera

Buna ziua,
In weekend mi-a fost furat telefonul mobil mie si unei prietene, in timp ce noi ne aflam in camera si dormeam. Hotii au deschis usa, au intrat si au dsparut cu ele, cu toate ca am simtit, ne-am trezit si am alergat dupa ei. Am depus plangere la sectia de politie din Limanu si am cerut in declaratii atat eu cat si prietena mea aducerea in instanta a infractorului. Deasemenea trebuie sa trimitem si actele pentru telefoane. Ne dorim recuperarea acestora, credeti ca avem vreo sansa. Mentionez ca la locul de cazare a venit si un criminalist care a refuzat sa ia amprente cu toate ca avea de pe ce, hoti aruncand trusa de farduri afara si pe care evident exista amprente, a facut doar cateva poze in camera. Este posibil sa imi precizati cateva articole de lege pentru a putea fi sigura ca domnii politisti care au incercat sa ne faca sa renuntam la plangere isi vor face treaba cum trebuie si ni se vor recupera telefoanele??? Este neaparat necesar sa trimitem factura sau se poate trimite cutia telefonului sau contractul in care este specificat IMEI-ul?Este destul de grav pentru ca au intrat in camera si in mod sigur erau cu cutite la ei pt ca au taiat si corturi. Multumesc
Formulati o plangere penala in scris la Parchetul de pe langa Judecatoria in raza careia s-a savarsit fapta pentru furt calificat si violare de domiciliu
Plangerea se poate depune la politie sau parchet, atat timp cat a fost depusa la politie nu mai trebuie depusa si la parchet sau poate dl avocat nu a sesizat acest aspect.
Atata timp cat ati specificat exact in plangere ce s-a intamplat, politia urmeaza sa faca demersurile necesare pentru prinderea faptuitorilor si tragerea lor la raspundere penala, nu este necesar sa incadrati dvs fapta de acest aspect se va ocupa organul de urmarire penala.
Fireste ca in masura in care bunurile vor fi gasite o sa va fie inapoiate, altfel va trebui sa va constituiti parte civila in cursul procesului penal pana la citirea actului de sesizare al instantei pentru a va recupera prejudiciul.
Hotii pot fi prinsi.
Nu exista probleme.
din pacate politia care se ocupa de acest caz refuza sa imi dea un nr de inregistrare desi am trimis nenumarate cereri catre politia Mangalia si incearca sa ma convinga sa renunt:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva unui politist rutier danny18tm danny18tm buna, am avut o problema cu un politist ce dirija traficul intr-o intersectie. acest politai habar nu avea sa dirijeze o intersectie, facea semn ca pot ... (vezi toată discuția)
Furt john22 john22 Salut.Mi s-a furat telefonul din camera de camin. Ieri dimineata am ajuns in camera la ora 3 fara 15 .... in jurul orei 4:20 dimineata am adormit si mi-am pus ... (vezi toată discuția)
Supraveghere video intersectii - furt telefon octav123 octav123 Buna ziua, Am o mica problema si vreau sa stiu cum o pot rezolva. Intr`o zi, in timp ce incercam sa escaladez munti de zapada si sa fac tot posibilul sa ... (vezi toată discuția)