avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Norma de lucru a CIM schimbata fara acordul angajatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Norma de lucru a CIM schimbata fara acordul angajatului

Buna ziua,
Dupa o perioada de 2 ani si jumatate de activitate neincetata in cadrul unei firme, in luna iunie 2013 am decis incetarea CIM cu acordul partilor.
Am mers la A.J.O.F.M luna trecuta sa-mi verific vechimea si aflu ca am doar 11 luni cotizate pentru ca am avut un contract de 4h.
Mentionez ca la angajare am citit si semnat un contract cu perioada nedeterminata si norma de lucru de 8h/zi.
La A.J.O.F.M mi s-a spus ca a existat o modificare a contractului dupa primele 10 luni de munca.Ori eu nu am fost anuntata de aceasta schimbare si nici nu mi-am dat acordul scris(am lucrat 8-9h pe zi nicidecum 4)
Ce-as putea face in continuare? pentru ca la ITM am mers si mi-au zis ca pot merge sa efectueze un control dar nu-mi pot recupera vechimea.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:44, 21 August 2013
Puteti actiona in instanta pentru a va recupera vechimea si pentru a se face rectificarile respective ca urmare a modificarii unilaterale a c.i.m. de catre angajator.

Solicitati in scris angajatorului sa va elibereze o copie/un exemplar de pe actul aditional de modificare a timpului de munca de la 8 ore la 4 ore. Verificati apoi daca apare semnatura dvs pe acel act si daca nu apare formulati plangere penala pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata.
Va multumesc pentru promptitudine!
Imi puteti spune va rog, cum as putea face solicitarea in scris?mai exact,unde trebuie sa merg?depun personal o cerere la sediul firmei sau trebuie emisa de un consultant juridic?
Ultima modificare: Miercuri, 21 August 2013
petro_blanita, utilizator
Va redau un model mai jos:

Domnule Director/Administrator

Subsemnata/ul ........ domiciliat/a in .............................................. , fost/a angajat/a la SC .... , in functia de .................., avand in vedere prevederile art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011 coroborate cu art.34 alin.5 C.mun., va adresez urmatoarea solicitare :
- eliberarea unei copii de pe actul aditional la c.i.m. prin care s-a modificat durata timpului de munca de la 8 ore/zi la 4 ore/zi
- eliberarea unei copii de pe paginile din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana mea.
In caz contrar, ma voi adresa organelor competente pentru respectarea dreptului meu prevazut de actele normative mai sus mentionate.

Data si semnatura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional de reducere a timpului de munca diana_i diana_i As avea o intrebare - de cate ori poate fi modificat timpul de lucru prin act aditional. Mai exact - angajatii nostri sunt cu contract pe perioada ... (vezi toată discuția)
Recuperare ore lucrate suplimentar iza1999 iza1999 daca programul meu este de 9h in loc de 8h ,ce pot face ca să beneficiez de zile libere sau plata? mentionez că în cadrul unitaţii există doua ... (vezi toată discuția)
Angajator ratonu ratat ratonu ratat Buna seara, Voi incerca sa fiu cat mai scurt si mai concis: De circa 12 ani mama mea a fost angajata ca dispecer la o firma de paza si protectie... primul an ... (vezi toată discuția)