Buna ziua dragii mei,
Ma confrunt cu o problema si de aceea am decis sa va cer sfatul. Am primit o amenda pentru depozitarea gunoiului menajer in alte spatii decat cele special amenajate. Pana aici e totul clar. Problema urmeaza: eu locuiesc la curte in Voluntari, la noi pe strada se asflateaza iar in ziua in care aveam zi de ridicat gunoiul am dus sacii la coltul strazii pantru ca cei de la gunoi au spus ca daca nu pot intra pe strada (aceasta fiind o mare groapa din cauza lucrarilor) vor ridica gunoiul si de la colt.
S-au prezentat la poarta mea 2 pers de la politia locala cred (s-a legitimat doar 1 din ele si aceea foarte greu dupa ce am tot cerut eu o legitimatie ca sa vad cu cine vorbesc) si mi-a spus ca nu am depozitat corespunzator gunoiul. Acum, eu stiu ca pentru blocuri exista ghenele de gunoi unde se duce gunoiul pana se ridca, dar pentru curti, il avem in curte in saci pana in ziua in care vine masina sa il ridice. Si atunci fiecare ii scoate la poarta pentru ca sa fie ridicati de gunoiri. Dar nu stiu sa existe un loc special amenajat pentru ei. Pentru ca nu ii depozitam in strada....
Dna respecitva nu a fost interesata nici de faptul ca era ditamai excavatorul la 5 m de ea si se vedea clar ca nu poate intra o masin pe strada, nu a intrebat daca e sau nu zi de gunoi, nu a intrebat daca am sau nu contract la societatea de salubritate(mentionez ca am platit gunoiul pana la sf anului)...doar tipa la mine ca trebuie sa ii dau 2000 ron. Asta e si suma primita amenda. Acum voi depune o contestatie la tribunalul Buftea (asa am citit pe procesul verbal, pe care apropos, nu l-a intocmit de fata cu mine si mai si cuprinde niste minciuni strecurate pe ici pe colo), dar as vrea sa stiu si parerea voastra. Chiar am incalcat legea pentru ca in ziua de ridicat gunoiul am dus sacii la 15m mai spre strada ca sa poata fi ridicati?
Va multumesc anticipat pentru sfaturi si sugestii.
Depuneti contestatie la tribunal pentru amenda contraventionala primita.
Faceti o sesizare scrisa la primarie si la politia locala, pe care o depuneti cu nr. de inregistrare/ data, in care descrieti pe larg cum stau lucrurile. Solicitati cercetarea cazului prezentat si raspuns oficial, in scris, in termenul legal de 30 de zile, mentionat in actul normativ care reglementeaza petitiile OG nr. 27/ 30.01.2002 art.8 aprobata prin Legea nr. 233/ 23.04.2002.
Daca vecinii sunt in aceeasi situatie cu dvs. si sunt de acord cu cele mentionate de dvs.in sesizare, puteti sa ii rugati, sa semneze alaturi de dvs.
Ulterior, daca nu se anuleaza amenda de catre primarie, puteti folosi sesizarea si raspunsurile primite, in instanta de judecata.
Daca in prezent se mai efectueaza lucrari si se afla excavatorul pe aceasi pozitie, ar fi bine sa faceti niste poze, iar pe poze sa fie imprimata data. Si acestea pot fi anexate la sesizare si ulterior, dupa caz, depuse la dosarul instantei de judecata.
Multumesc mult pentru raspuns. Momentan am contactat un avocat pentru contestatie pentru ca asa mi s-a spus de la tribunalul Buftea. O depun pe aceasta si in acelasi timp sa fac sesizare si la Primarie?
Faceti si sesizare scrisa la primarie si politia locala (tine tot de primarie, fiind platita din taxele si impozitele platite de catre cetateni), in paralel cu contestarea amenzii in instanta.