avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare PFA unui angajat
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare PFA unui angajat

Buna ziua,

Va rog mult sa ma lamuriti si pe mine, nu inteleg bine cum este cu PFA-urile dependente, am tot vazut si pe alte forumuri...

1. Am un salon de infrumusetare, cu o angajata pe norma intreaga, salariul 800 lei, minimul pe economie. Daca angajata isi face PFA si facem un contract PFA-SRL, si este de acord sa lucreze 8 ore / zi pentru 400-500 lei / luna, este vreo problema din p.d.v. legal? Sau trebuie sa aiba tot minimul pe economie ca si cum ar lucra cu norma intreaga?

2. Daca venitul PFA-ului intr-o luna este mai mic de 778 lei, atunci nu este obligatoriu sa plateasca contributiile pentru pensie?

3. Daca as vrea sa mai angajez pe cineva care ar veni sa lucreze doar cand are programari -poate de 2-3 ori pe saptamana cate 2-3 ore- atunci ce contract as putea sa fac cu acea angajata, avand in vedere ca nu lucreaza permanent la mine, ea avand in alta parte CIM?

Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Ce tip de contract se poate face? samyku01 samyku01 Ce tip de contract as putea sa fac unei doamne care are loc de munca cu norma intreaga in alta parte, dar as vrea sa vina sa lucreze in salonul nostru DOAR ... (vezi toată discuția)
Contract de munca cu timp partial, angajat minor trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Stim ca cf art.112 [i]În cazul tinerilor în vârstă [b]de până la 18[/b] ani durata timpului de muncă este de 6 ore pe zi și de 30 de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - job part time ale75 ale75 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea situatie:am 38 de ani,si de 2 luni am inceput sa fac dializa.Am fost in concediu medical ... (vezi toată discuția)